Hoe voeg ik een handleiding in in mijn Thimble-project?

Dit artikel kan verouderd zijn.

Er is een belangrijke wijziging aangebracht in het Engelse artikel waarop dit is gebaseerd. Totdat deze pagina is bijgewerkt, vindt u dit misschien handig: How do I embed a tutorial into my Thimble project?

Met Thimble kunt u een handleiding invoegen in uw project, die verschijnt wanneer een kijker op de ombouwknop klikt.

Om een handleiding in te voegen voegt u eenvoudig het label tutorial-URL in bij het publiceren

Thimble tutorial tag

Het tutorial-URL-label is een projectlabel dat het woord tutorial- en de URL van de handleiding die u wilt invoegen bevat.

U kunt zo ongeveer elke webpagina als handleiding invoegen; alles wat u nodig hebt is de URL van de adresbalk.

Een voorbeeld

@Artychan’s filmposter bevat een ingevoegde handleiding - https://artychan.makes.org/thimble/movie-poster/remix

Beginnerssjabloon

Gebruik dit beginnerssjabloon, dat speciale secties voor het opdelen van uw handleiding in gepagineerde stappen instelt:

https://thimble.webmaker.org/project/24523/remix

Pas alles aan dat tussen de labels <section> en </section> ligt. Binnen deze labels kunt u willekeurige HTML opnemen.

Bepaal de paginering van uw handleiding

thimble-tutorial-pagination

U kunt meer secties of divs kopiëren en plakken, waardoor nieuwe pagina’s in de voltooide handleiding ontstaan. Op die manier kunt u uw instructies in verteerbare stappen opdelen waartussen de gebruiker met de linker- en rechterpijl kan wisselen.

Besturingsknoppen voor de gebruiker

Het handleidingenpaneel zelf bevat enkele knoppen die uw ombouwer een paar extra besturingsmogelijkheden geven.

• De knop thimble-tutorial-hide-button verbergt de handleiding om tijdens het werken projectruimte te besparen.
  • De knop thimble-tutorial-show-button vouwt een verborgen handleiding uit naar de normale status.
  • De knop thimble-tutorial-expand-button vouwt het handleidingenvenster uit naar een grotere grootte.
  • Met de knop thimble-tutorial-menu-button kunt u een andere handleiding laden als de maker er meer dan één in het Thimble-project heeft opgenomen.

Deel dit artikel: http://mzl.la/1xKvPk5