Template:Tracking

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 14478
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: eerste vertaling
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

De meeste grotere websites volgen het gedrag van hun gebruikers en leveren of verkopen die informatie daarna door aan andere bedrijven (zoals adverteerders). Firefox bevat een Volg-mij-niet-functie waarmee u websites kunt laten weten dat u niet wilt dat uw surfgedrag wordt gevolgd. Dit artikel legt uit wat volgen is, hoe de Volg-mij-niet-functie werkt en hoe u deze kunt inschakelen.

De sjabloon ‘Only in Fx4’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie.

Wat is volgen?

De term Volgen (tracking) omvat veel verschillende methoden die websites, adverteerders en anderen gebruiken om meer over uw surfgedrag te weten te komen. Hieronder vallen informatie over welke websites u bezoekt, en dingen die u leuk vindt, niet leuk vindt en aanschaft. Vaak wordt deze informatie gebruikt om advertenties, producten of diensten te tonen die specifiek aan u gericht zijn.

Hoe werkt de Volg-mij-niet-functie?

Wanneer u de Volg-mij-niet-functie inschakelt, laat Firefox elke website die u bezoekt (evenals hun adverteerders en andere inhoudsproviders) weten dat u niet wilt dat uw surfgedrag wordt gevolgd. Het rekening houden met deze instelling is vrijblijvend – er wordt niet van individuele websites verwacht dat zij deze respecteren. Websites die dat wel doen zullen als het goed is stoppen met het volgen van uw gedrag, zonder dat hiervoor actie van uw kant nodig is.

Het inschakelen van Volg-mij-niet heeft geen invloed op het kunnen aanmelden bij websites of het door Firefox laten onthouden van uw privégegevens – zoals de inhoud van winkelmandjes, locatiegegevens of aanmeldingsgegevens.

Noot: mogelijk ziet u minder relevante advertenties op websites als u de Volg-mij-niet-optie hebt geactiveerd.