QR-codes scannen in Firefox voor Android

Firefox voor Android bevat een QR-codelezer in de URL-balk waarmee een gebruiker een webpagina kan laden via zijn QR-code. Dit artikel toont hoe u een QR-codelezer kunt gebruiken, waaronder het scannen van de QR-code vanaf de URL-balk.

Noot Installeer voordat u begint de officiële Barcode Scanner-app van ZXing die met de ZX-bibliotheek werkt. Dit is de enige app die met deze functie is getest.

De QR-codelezer gebruiken

1. Tik op de URL-balk.
  2. Tik op het QR-codelezerpictogram.
    qr code 2 qr code android 57
  3. De app Barcode Scanner van ZXing wordt automatisch geopend.
    qr code 3
  4. Na het scannen ziet u het webadres in de URL-balk.
  5. Tik op Ga om de webpagina in Firefox voor Android te laden.

Als na het scannen woorden verschijnen in plaats van een webadres, kunt u een zoekopdracht met deze woorden uitvoeren door een zoekmachine te kiezen (of tik op Ga om de standaardzoekmachine te gebruiken).

De QR-codelezer inschakelen of uitschakelen

Tik op de menuknop (onder het scherm op sommige apparaten of in de rechterbovenhoek van de browser) , selecteer Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) en daarna Toegankelijkheid.

• Hier kunt u de QR-codelezer inschakelen of uitschakelen:
  • Om de QR-codelezer in te schakelen, tikt u op QR-codelezer totdat de schuifregelaar zich in de AAN-positie bevindt, doorgaans aan de rechterkant (in sommige versies van Android ziet u een vinkje; zorg ervoor dat dit is geplaatst).

• Om de QR-codelezer uit te schakelen, tikt u op QR-codelezer totdat de schuifregelaar zich in de UIT-positie bevindt, doorgaans aan de linkerkant (in sommige versies van Android ziet u een vinkje; zorg ervoor dat dit niet is geplaatst), of u kunt de Barcode Scanner-app van ZXing van uw apparaat de-installeren.