De profielbeheerder gebruiken om Firefox-profielen te maken en te verwijderen | Handleiding

De profielbeheerder gebruiken om Firefox-profielen te maken en te verwijderen

(Doorgestuurd vanaf Profielen beheren Omleiding 1)

Firefox bewaart uw persoonlijke gegevens (zoals bladwijzers, wachtwoorden en gebruikersvoorkeuren) in een aantal bestanden die samen uw profiel worden genoemd en op een andere locatie zijn opgeslagen dan de Firefox-programmabestanden. U kunt over meerdere profielen beschikken, waarbij elk profiel aparte gebruikersgegevens bevat. Via de profielbeheerder kunt u profielen aanmaken, verwijderen, hernoemen en hiertussen omschakelen.

Noot: normaal gesproken hoeft u geen nieuw Firefox-profiel aan te maken, tenzij u een specifiek probleem met Firefox probeert op te lossen.
Noot: De functie Firefox herinitialiseren kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand van na de installatie, terwijl uw belangrijke gegevens bewaard blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u een langdurig proces voor probleemoplossing begint.

De profielbeheerder starten

Belangrijk: voordat u de profielbeheerder kunt starten, moet Firefox volledig zijn afgesloten.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

2. Druk op Windows Key + R (klik op de knop Start en selecteer Uitvoeren… in Windows XP).
  3. Typ het volgende in het dialoogvenster Uitvoeren:
    firefox.exe -p
  4. Klik op OK.
Noot: als het venster voor profielbeheer niet verschijnt, dient u mogelijk het volledige pad van het Firefox-programma tussen aanhalingstekens op te geven. Voorbeeld:
  • In 32-bits Windows: "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -p
  • In 64-bits Windows: "C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe" -p
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

2. Navigeer naar /Applications/Utilities. Open de Terminal-toepassing.
  3. Voer in de Terminal-toepassing het volgende in:
    /Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox-bin -p
  4. Druk op Return.

Als Firefox al in uw Linux-distributie aanwezig is of als u Firefox hebt geïnstalleerd via de pakketbeheerder van uw Linux-distributie:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

2. Voer het volgende uit in Terminal:
    firefox -P

6e2d77cd857fa24e876097c4af69a4a9-1260152566-432-1.png 6e2d77cd857fa24e876097c4af69a4a9-1238101167-976-1.jpg

Als het venster voor profielbeheer niet wordt geopend, kan Firefox nog op de achtergrond actief zijn, hoewel dit niet zichtbaar was. Sluit alle actieve versies van Firefox of herstart de computer en probeer het vervolgens opnieuw.

Een profiel aanmaken

1. Klik op Profiel aanmaken… in de profielbeheerder om de wizard Profiel aanmaken te starten.
  2. Klik op Volgende en voer de naam van het profiel in. Gebruik een profielnaam die beschrijvend is, zoals uw persoonlijke naam. Deze naam is niet zichtbaar op het internet.

3. U kunt ook kiezen waar u het profiel op uw computer wilt opslaan. Klik op Map kiezen… om de opslaglocatie ervan te kiezen.
    Waarschuwing: als u zelf een maplocatie voor het profiel kiest, selecteer dan een nieuwe of lege map. Als u een map kiest die niet leeg is en later het profiel verwijdert en de optie “Bestanden verwijderen” kiest, zal alles in die map worden verwijderd.
  4. Klik op VoltooienKlaar om het nieuwe profiel aan te maken.

Een profiel verwijderen

1. Selecteer het te verwijderen profiel in de profielbeheerder en klik op Profiel verwijderen….
  2. Bevestig dat u het profiel wilt verwijderen:

• Bestanden niet verwijderen verwijdert het profiel uit de profielbeheerder, maar bewaart de profielgegevensbestanden op uw computer in de opslagmap, zodat uw gegevens niet verloren gaan. “Bestanden niet verwijderen” is de aanbevolen optie, omdat dit de map van het oude profiel bewaart en u hieruit bestanden naar een nieuw profiel kunt verplaatsen.
    • Bestanden verwijderen verwijdert het profiel en de bestanden ervan, waaronder de profielbladwijzers, instellingen, wachtwoorden etc.
      Waarschuwing: als u de optie “Bestanden verwijderen” gebruikt, worden de profielmap en -bestanden verwijderd. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.
    • Annuleren onderbreekt het verwijderen van een profiel.

Een profiel hernoemen

1. Selecteer het te hernoemen profiel in de profielbeheerder en klik op Profiel hernoemen….
  2. Voer de nieuwe naam in voor het profiel. Typ de nieuwe profielnaam in en klik op OK.
    • Noot: de map die de bestanden voor het profiel bevat wordt niet hernoemd.

Opties

Offline werken

Het kiezen van deze optie laadt het geselecteerde profiel en start Firefox zonder verbinding te maken met het internet. U kunt eerder bekeken websites bekijken en met uw profiel experimenteren.

Niet vragen bij het opstarten

Als u meerdere profielen hebt, vraagt Firefox telkens wanneer u Firefox start welk profiel u wilt gebruiken. Selecteer deze optie om Firefox het geselecteerde profiel te laten laden zonder hiernaar te vragen bij het opstarten.

• Om na het selecteren van deze optie andere profielen te kunnen benaderen, moet u eerst de profielbeheerder starten.

Een profiel verplaatsen

Om al uw Firefox-gegevens en -instellingen naar een andere Firefox-installatie te kopiëren (bv. wanneer u een nieuwe computer aanschaft), dient u een back-up van uw Firefox-profiel te maken en deze vervolgens terug te zetten naar de gewenste nieuwe locatie.

Gegevens uit een oud profiel terugzetten

Als u belangrijke gegevens uit een oud Firefox-profiel hebt, zoals bladwijzers, wachtwoorden of gebruikersvoorkeuren, kunt u die gegevens naar een nieuw Firefox-profiel overzetten door de ermee verbonden bestanden te kopiëren.

Deel dit artikel: http://mzl.la/LL5Dxl