Privénavigatie in Firefox voor iOS

Met de Privénavigatiemodus van Firefox op uw iPhone of iPad kunt u op het web surfen zonder uw geschiedenis of andere navigatiegegevens te bewaren. U kunt meerdere privétabbladen openen en moeiteloos schakelen tussen privénavigatie en normale navigatie.

Over de Privénavigatiemodus

Privénavigatie bewaart geen geschiedenis, cookies, wachtwoorden, websitevoorkeuren of tijdelijke internetbestanden. Bladwijzers die u in Privénavigatie hebt aangemaakt blijven wel bewaard.

Privénavigatie maakt u niet anoniem op het internet. Uw internetprovider en de websites die u bezoekt zouden u nog steeds kunnen volgen.

Wisselen tussen Privé- en reguliere navigatie

Om naar de Privénavigatiemodus te wisselen:

• Tik op het tabbladpictogram aan de onderkant van het scherm.

new tab ios 10
  • Tik midden bovenin het scherm op iOS PBM mark button.
    iOS open PBM
  • Tik simpelweg op iOS PBM tab button midden bovenin het scherm en selecteer de optie voor reguliere navigatie om terug te schakelen naar regulier navigeren.
iOS PBM switch back to regular browsing

Gebruik ik de Privénavigatiemodus?

Om te weten te komen of u de privénavigatiemodus gebruikt kunt u de volgende indicatoren gebruiken:

• Als u Privénavigatie gebruikt, wordt het tabbladenpictogram voorzien van een paars masker.
    iOS PBM icon
  • Daarnaast ziet u dat de interface van de app een paarse kleur aanneemt.
    iOS PBM interface

Privénavigatie gebruiken

Na wisselen naar Privénavigatie ziet u een lijst met openstaande privétabbladen.

• Tik op een tabblad om de pagina te bekijken.
  • Tik op iOS PBM new tab icon onderaan het scherm om een nieuw privétabblad te openen.
Tip: druk, om een koppeling in een privétabblad te openen, op de koppeling totdat het menu wordt geopend en kies vervolgens Openen in een privétabblad.
  • Tik op de x om het tabblad te sluiten.
Noot: uw privétabbladen blijven geopend todat u ze sluit. Om automatisch alle privétabbladen te sluiten als u naar regulier navigeren wisselt, zie Automatisch privétabbladen sluiten bij het verlaten van Privénavigatie.

Een nieuwe privésessie starten

Om de functie ‘Nieuwe sessie starten’ te gebruiken in de privénavigatiemodus, volgt u deze stappen:

• Zorg ervoor dat u in een privénavigatietabblad bent.
  • Tik op een tabblad om de pagina te bekijken.
  • Tik op iOS PBM start fresh icon onderaan het scherm om een nieuwe privésessie te starten, waarbij uw eerdere navigatiegegevens worden verwijderd, zoals geschiedenis en cookies.
  • U kunt nu in de nieuwe sessie navigeren, waarin de geschiedenis en de cookies van de vorige sessie zijn verwijderd.