Pocket voor uitgevers – FAQ

Wat zijn Pocket-aanbevelingen?

Pocket-aanbevelingen zijn artikelen en video’s die worden beschouwd als de moeite waard voor gebruikers. Ze worden samen met de gemeenschap van 30 miljoen gebruikers van Pocket samengesteld. Deze gebruikers slaan dagelijks miljoenen items, die ze interessant, nuttig en betekenisvol vinden, naar Pocket op. Pocket past algoritmen toe om door deze opgeslagen inhoud te gaan, waarbij naar indicatoren voor kwaliteit wordt gekeken, zoals hoe vaak een bepaald verhaal is gelezen en gedeeld in Pocket, samen met andere betrokkenheidscijfers. Ten slotte beoordelen de redacteur-curatoren van Pocket verhalen die veel worden gelezen en gedeeld, waarbij ze ervoor zorgen dat ze aan de redactierichtlijnen voldoen, en selecteren ze de beste om deze met de bredere Pocket- en Firefox-gemeenschappen te delen.

Waar verschijnen Pocket-aanbevelingen?

Pocket-aanbevelingen worden op een aantal manieren bij gebruikers onder de aandacht gebracht:

Nieuw-tabbladpagina van Firefox

Firefox-gebruikers, evenals Chrome-gebruikers met de Pocket New Tab-extensie, zien Pocket-aanbevelingen telkens als ze een nieuw tabblad openen. De selectie van artikelen wordt gedaan door de curatoren van Pocket, in samenwerking met Pocket-gebruikers en algoritmen. Deze artikelen zijn afkomstig uit diverse publicaties die bekend staan om hun betrouwbare en accurate verhalen. Pocket-aanbevelingen in de Nieuw-tabbladpagina van Firefox zijn beschikbaar voor gebruikers in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, het VK en de VS.

Pocket Hits

Pocket Hits is een dagelijkse e-mailnieuwsbrief met 7-10 artikelaanbevelingen, waarmee dagelijks tot 7 miljoen gebruikers worden bereikt. Net als de aanbevelingen in de Nieuw-tabbladpagina van Firefox worden artikelen in Pocket Hits samengesteld door een team van curatoren op basis van wat wordt gelezen en opgeslagen in Pocket.

Binnen Pocket

Pocket-gebruikers ontvangen ook aanbevelingen in de mobiele apps voor iOS en Android, op de website en als ze koppelingen opslaan met de Save to Pocket-browserextensie voor Chrome. Deze aanbevelingen worden aangemaakt met algoritmen en de persoonlijke Pocket-activiteit van de gebruiker.

Hoe kan ik mijn inhoud laten verschijnen in de apps van Pocket, e-mailnieuwsbrieven of de Nieuw-tabbladpagina van Firefox?

Er is geen rechtstreekse manier om inhoud te promoten bij de curatoren van Pocket. Pocket-aanbevelingen worden vooral bepaald door organische factoren zoals hierboven beschreven. Indien u geïnteresseerd bent in betaalde promotie, dan biedt Pocket een gesponsorde-inhoudsprogramma, wat een bepaald aantal weergaven en/of kliks garandeert, waardoor u zich op een specifiek publiek kunt richten. Uiteindelijk is het bedrijven van uitstekende journalistiek en het aanmoedigen van lezers om dit naar Pocket op te slaan de beste manier voor uw inhoud om aan zichtbaarheid te winnen bij Pocket-gebruikers en mogelijk een Pocket-aanbeveling te worden.

Kan ik inhoud rechtstreeks bij jullie team onder de aandacht brengen?

Het redactieteam van Pocket accepteert momenteel geen inhoudspitches.

Een van onze verhalen is een Pocket-aanbeveling met een fout. Hoe kan ik deze oplossen?

Als er een fout zit in het tekstartikel waarnaar u verwijst, kunt u zelf de noodzakelijke wijzigingen aanbrengen en blijft de koppeling functioneel. Als u de URL wilt wijzigen of een fout hebt geïdentificeerd in hoe deze wordt gepromoot in Pocket Hits of op de Nieuw-tabbladpagina, stuur dan een bericht naar publishers@getpocket.com en we helpen u graag.

Waarom zie ik aanbevolen verhalen met publicatiedata die niet vandaag zijn?

Pocket wil de beste verhalen van het web laten zien, niet alleen de meest recente. Veel voortreffelijke verhalen zijn niet in de afgelopen 24 uur gepubliceerd. Af en toe kunt u verhalen van de publicatiepartners van Pocket zien op de Pocket-website. In deze gevallen heeft Pocket uitgevers betaald om ‘Pocket-waardige’ verhalen van hoge kwaliteit uit hun archieven opnieuw te publiceren, omdat we geloven dat deze artikelen nog net zo prettig en relevant zijn als op de dag dat ze zijn geschreven. Hiermee willen we blijvende journalistiek en inhoudscreatie op het web van hoge kwaliteit ondersteunen.

How krijg ik de verhalen van mijn publicatie gesyndiceerd door Pocket?

Pocket verkent manieren om de levensduur van geweldige artikelen te verlengen middels syndicatie. Dit is onderdeel van het initiatief van Pocket om een ruimte te maken waar inhoud van hoge kwaliteit langdurig kan floreren na de oorspronkelijke publicatie. Als u interesse hebt om syndicatie te bespreken, stuur dan een bericht naar publishers@getpocket.com.

Kan ik mijn inhoud naar Pocket publiceren of uploaden? Kan ik een RSS-feed aanbieden?

U kunt inhoud niet rechtstreeks publiceren op Pocket. In plaats hiervan verschijnt een verhaal op het platform als uw lezers het naar Pocket opslaan. Hoe meer lezers u hebt die Pocket gebruiken en uw artikelen opslaan, hoe waarschijnlijker het is dat uw verhalen worden aanbevolen naar de bredere Pocket-gemeenschap via Pocket Hits of de Nieuw-tabbladpagina.

Vergroot het installeren van de Pocket-knop op de website van mijn publicatie mijn kansen dat inhoud verschijnt in de apps van Pocket of de Nieuw-tabbladpagina van Firefox?

Hoewel het installeren van de Pocket-knop geen direct effect heeft op de zichtbaarheid van uw inhoud, moedigt het uw publiek aan om uw inhoud naar Pocket op te slaan. Meer opslaghandelingen en betrokkenheid in Pocket kan ertoe leiden dat uw inhoud wordt aanbevolen.

Wat is een Uitgeversdashboard, en helpt dit aanbevelingen te informeren?

Met het uitgeversdashboard kunnen publicaties artikelen volgen die zijn opgeslagen en gelezen door Pocket-gebruikers. Het beïnvloedt echter aanbevelingen niet. Het dashboard is momenteel gesloten voor nieuwe inschrijvingen.

Wat voor soort inhoud doet het het beste in Pocket?

In Pocket is er een publiek voor een breed scala aan verhaaltypes, van technologie en reizen tot wetenschap, sport, privéfinanciën, entertainment, voedsel en meer. De prestaties van een artikel of video worden niet alleen bepaald door de categorie, maar eerder door de kwaliteit van het artikel en het onderwerp. Zowel langere als korte artikelen kunnen goed presteren als ze to-the-point en goed opgezet zijn.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn inhoud er geweldig uitziet en juist wordt weergegeven in Pocket?

De lezermodus van Pocket, bekend als Artikelweergave, presenteert inhoud in afleidingsvrije opmaak die is geoptimaliseerd voor het scherm van de gebruiker. Het wordt, om ervoor te zorgen dat uw inhoud optimaal in Pocket wordt getoond, aanbevolen om uw website te bouwen met eenvoudige en geldige HTML-opmaak. Als uw website JavaScript gebruikt, heeft een HTML-fallback voordelen.

Ik heb een vraag die hier niet wordt beantwoord. Hoe kan ik contact opnemen?

Vragen van uitgevers of redacteurs kunnen worden gestuurd naar publishers@getpocket.com. Vanwege de grote belangstelling kunnen niet alle vragen worden beantwoord. Hiernaast kan Pocket Ondersteuning niet antwoorden op redactionele aanvragen. Bedankt voor uw interesse in Pocket.