Een Pocket-crashlogboek ophalen in Android

Bij oplossen van problemen of crashes, kunnen we om een bugrapport vragen, zodat ons ontwikkelingsteam kan bepalen wat er gebeurt. Hieronder vindt u instructies voor het vinden van een crashlogboek in Pocket voor Android en het rechtstreeks naar ons verzenden ervan.

Stap 1: Ontwikkelaarsopties inschakelen

Het inschakelen van Ontwikkelaarsopties op uw Android-apparaat geeft u wat meer geavanceerde instellingen. Behalve dat deze extra instellingen zichtbaar worden, wijzigt er niets aan uw apparaat. U schakelt ze als volgt in:

1. Bezoek de app Instellingen van uw apparaat en selecteer Info telefoon of Info tablet. Dit is meestal de laatste optie in het hoofdscherm van Instellingen, of als de app Instellingen is ingedeeld in secties, kan deze in een sectie zoals ‘Algemeen’ of ‘Apparaat’ staan.
  2. Scroll in de sectie ‘Info’ naar het Buildnummer – dit is meestal het laatste – en tik er 10 keer op, totdat u een bericht ‘U bent nu een ontwikkelaar!’ ziet. Ontwikkelaarsopties zijn nu ingeschakeld.
  3. Tik op de terugknop om de pagina ‘Info’ te verlaten. Het nieuwe item Ontwikkelaarsopties wordt nu direct onder of boven ‘Info telefoon’ of ‘Info tablet’ getoond.

Stap 2: een bugrapport vastleggen

U legt als volgt een bugrapport vast en verzendt het naar Pocket:

1. Reproduceer het probleem dat u ziet. Volg bijvoorbeeld de stappen die ervoor zorgen dat Pocket crasht.
  2. Ga nadat u het probleem hebt gereproduceerd naar de app Instellingen en selecteer Ontwikkelaarsopties.
  3. Tik op Foutrapport (u dient mogelijk eerst de schakelaar bovenaan op ‘Aan’ te zetten). Na een paar minuten ontvangt u een prompt om het bugrapport te versturen per e-mail. Verzend het naar Pocket Ondersteuning.
Noot: als de optie Foutrapport is uitgeschakeld, probeer dan de optie USB-foutopsporing in Ontwikkelaarsopties in te schakelen en probeer het opnieuw.