Oplossingen voor foutmelding ‘Can not create temp folder archive’ bij installeren van Firefox (Windows 10)

Bij het installeren van Firefox voor Windows 10 kan de foutmelding ‘Can not create temp folder archive’ worden getoond als 7-Zip het installatiebestand probeert uit te pakken, maar de map Temp niet kan vinden of deze niet kan benaderen. De foutmelding ziet er zo uit:

can not create temp folder archive error

Het uitvoeren van het installatiebestand van Firefox als een beheerder of met een beheerdersaccount is een veelgebruikte oplossing voor dit probleem en kan werken voor sommige gebruikers. Als dat voor u niet werkt, verkent dit artikel de overige mogelijke oplossingen om u te helpen het probleem op te lossen.

Het installatiebestand uitvoeren als beheerder

Klik simpelweg met uw rechtermuisknop op het installatiebestand en selecteer Als administrator uitvoeren. Dit geeft het bestand beheerdersrechten voor 7-Zip om een archief aan te maken in de map Temp, om verder te gaan met de installatie als het bestand onvoldoende rechten heeft om dit te doen.

Het installatiebestand verplaatsen naar het Bureaublad

Zorg, voordat u het bestand uitvoert, dat dit is opgeslagen op dezelfde schijf als waar Windows is geïnstalleerd. Een eenvoudige manier om dit te doen is door het bestand naar het Bureaublad te verplaatsen en uit te voeren. Klik er indien nodig met de rechtermuisknop op en selecteer Als administrator uitvoeren.

Controleren dat de map Temp zich in de juiste map bevindt

De map Temp die het installatiebestand probeert te benaderen om bestanden voor de installatie naartoe uit te pakken bevindt zich normaliter op: Users\[gebruikersnaam]\AppData\Local\Temp.

Om te controleren of de map Temp zich in de juiste map bevindt, volgt u onderstaande stappen:

1. Open het startmenu
  2. Zoek naar %appdata% en druk op Enter
  3. Klik op AppData in de bovenste balk
  4. Ga naar de map Local
  5. Controleer of de map Temp hier bestaat, en zo niet, maak dan een nieuwe map met de naam Temp aan (zorg ervoor dat de ‘T’ een hoofdletter is)

Hierna kunt u de bovenstaande oplossingen nog eens uitvoeren om te zien of ze deze keer werken.

Andere oplossingen

• Zorg ervoor dat Windows 10 is bijgewerkt naar de nieuwste versie, dit probleem kan een bug zijn in Windows en een update kan het probleem oplossen. Om Windows 10 te updaten volgt u de stappen in dit artikel van Microsoft Support.
  • Bekijk voor meer mogelijke oplossingen deze video.