Muziek afspelen in Firefox OS

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

De app Muziek in Firefox OS biedt een aantal manieren om naar uw muziek te luisteren. Hier worden de basisstappen beschreven.

Noot: voor het importeren van muziekbestanden, zie Muziek op uw Firefox OS-telefoon zetten.

Iets vinden om naar te luisteren

Als u de app Muziek music voor het eerst opent, vindt u een mooie visuele schikking van nummerillustraties en albumhoezen. Tik hier eenvoudig op iets wat u wilt beluisteren en leun achterover in uw comfortabele stoel.

Music start screenallmusic 1.3music app 2.0

Bladeren op album, artiest, nummer en meer

Aan de onderkant van het scherm van de app Muziek bevinden zich bedieningselementen waarmee u op verschillende manieren door uw muziek kunt bladeren:

• Allmusic Gaat naar het startscherm, waar uw muziek visueel wordt weergegeven.
  • Playlist Via het menu Afspeellijst kunt u al uw muziek in willekeurige volgorde afspelen, of de meest gewaardeerde, onlangs toegevoegde, meest afgespeelde en minst afgespeelde nummers afspelen.
  • Artismusic In dit scherm kunt u bladeren op artiest.
  • Albummusic Hier vindt u muziek gegroepeerd op album.
  • Allsongs Zoekt u een bepaald nummer? Hier kunt u bladeren op titel.
  • Allmusic Gaat naar het startscherm, waar uw muziek visueel wordt weergegeven.
  • playlist 2.0 Via het menu Afspeellijst kunt u al uw muziek in willekeurige volgorde afspelen, of de meest gewaardeerde, onlangs toegevoegde, meest afgespeelde en minst afgespeelde nummers afspelen.
  • Artismusic In dit scherm kunt u bladeren op artiest.
  • album 2.0 Hier vindt u muziek gegroepeerd op album.
  • Allsongs Zoekt u een bepaald nummer? Hier kunt u bladeren op titel.
Tip: de app Muziek schikt nummers en geeft albumhoezen weer door de “labels” in de muziekbestanden zelf te lezen. Als uw bestanden bepaalde informatie lijken te missen, kunt u een labeleditor gebruiken om dit te herstellen.

Zoeken in uw muziek

Weet u precies wat u wilt? Vind het snel.

Noot: deze functie is beschikbaar in Firefox OS versie 1.1 en hoger. Niet zeker welke versie van Firefox OS u hebt? Lees hier hoe u dit te weten komt.

1. Trek een willekeurig scherm in de app Muziek omlaag om de zoekbalk zichtbaar te maken.

Search musicsearch music 2.0

2. Terwijl u de naam van een artiest, nummer of album intypt, geeft de app overeenkomende resultaten weer.

type music search
  3. Tik op het gewenste resultaat.

Audiobedieningen

Als u muziek aan het afspelen bent, vindt u de normale knoppen Terug, Afspelen/Pauzeren en Vooruit onder in het scherm.

Audio controls

Als u op de albumhoes tikt, worden ook bedieningen zichtbaar voor herhalen van het nummer of album, waarderingen en willekeurig afspelen.

• Tik op de sterren 1 - 5 om een nummer te waarderen.
    Rate a song
  • Tik eenmaal op de herhaalknop om een album te herhalen.
    Repeat album
  • Tik tweemaal op de herhaalknop om een nummer te herhalen. Tik er een derde keer op om te annuleren.
    Repeat song
  • Tik op de knop voor willekeurige volgorde om de volgorde van het huidige album of afspeellijst willekeurig te maken.
    Shuffle

Natuurlijk kunt u verder door de app bladeren terwijl u iets afspeelt. Om naar het momenteel afgespeelde nummer en de audiobedieningen terug te keren, tikt u op de afspeelknop in de rechterbovenhoek van het scherm:

Currently playing

Wilt u verdergaan met naar muziek luisteren zonder dat de app Muziek het hele scherm in beslag neemt?

• U kunt door andere apps op uw telefoon bladeren terwijl de muziek wordt afgespeeld. Veeg gewoon vanaf de bovenkant van het scherm omlaag om de bedieningselementen voor muziek op uw meldingenbalk te benaderen.
music notif barmusic notification bar 2.0
  • U kunt de bedieningselementen voor muziek ook benaderen terwijl de schermvergrendeling actief is.
music lockscreen lock 2.0 music