Maildir in Thunderbird

In Thunderbird 38 is optionele ondersteuning voor Maildir geïntroduceerd, waarmee een enkel bestand per e-mailbericht mogelijk is (dat de gegevensindeling EML gebruikt), in tegenstelling tot de standaard monolithische bestandsindeling van één bestand per map die bekend is als mbox. NOOT - dit is NIET het volledige Maildir zoals de meeste gebruikers (met name Linux- of mailbeheerders) Maildir kennen. U kunt Thunderbird-accounts niet naar een mailservermap laten verwijzen, noch worden berichtvlaggen in e-mailberichten opgeslagen. Zie de wiki voor meer details.

Maildir is standaard uitgeschakeld, omdat er nog veel bugs zijn. Het is nog niet 100% gereed voor gebruikers.

WAARSCHUWING: het wordt aanbevolen Maildir uitgeschakeld te laten, tenzij u een gevorderde gebruiker die bereid is het risico op verlies van gegevens te nemen en weet hoe u voor het aanzetten van Maildir een back-up van uw e-mail kunt maken, en hoe deze kunt terugzetten als u problemen ervaart.

De rest van dit artikel geeft uitleg over de wijziging van de indeling en hoe u Maildir vanaf Thunderbird 38 kunt testen.

Maildir is een belangrijke wijziging voor Thunderbird, omdat dit het opslagmechanisme voor e-mail wijzigt. De opslagindeling van één bestand per e-mailbericht biedt belangrijke voordelen:

• Back-ups zijn eenvoudiger en kleiner, omdat de hoeveelheid gegevens voor een back-up wordt teruggebracht tot slechts e-mailberichten die sinds de laatste back-up zijn gewijzigd.
  • Het is eenvoudiger voor antivirusprogramma’s om e-mailberichten in aparte bestanden te scannen, en geïnfecteerde e-mailberichten kunnen worden verwijderd zonder verlies van alle overige e-mail in de map, zoals dat tegenwoordig vaak gebeurt met antivirussoftware die geen meerdere e-mailberichten in één bestand kan verwerken.

Maildir aanzetten

WAARSCHUWING: nogmaals, deze functie is experimenteel en het wordt aanbevolen kennis te hebben van hoe u bugs kunt melden en hoe u een back-up van uw e-mail kunt maken en terugzetten voordat u Maildir aanzet.

Zo kunt u Maildir aanzetten:

1. Maak een back-up van uw e-mail. Als u niet weet hoe u een back-up van uw e-mail kunt maken en terugzetten en hoe u een about:config-variabele kunt instellen, bent u niet gekwalificeerd om Maildir te testen.
  2. Klik op Configuratie-editor…. U zou een waarschuwing over het schenden van de garantievoorwaarden moeten zien.

Tb Warranty Void-mac
  3. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!
  4. Stel de about:config-variabele in die is gedocumenteerd in de wiki-pagina van Maildir.

E-mailaccounts die vanaf nu worden aangemaakt, zullen Maildir gebruiken. Bestaande accounts blijven mbox gebruiken. Als u weer mbox wilt gebruiken voor nieuwe accounts, herinitialiseer dan de config-variabele.

Voor het wijzigen van een bestaande account naar het gebruik van maildir, zie dit blogbericht.

Meld een bug als u eventuele problemen met Maildir ervaart. Bekijk ook de al ingediende bugrapporten.