Hoe wijzig ik mijn Mac-beveiligingsinstellingen zodat ik Firefox Marketplace-apps kan openen?

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Op computers met Firefox 48 voor Windows, Mac OS X en Linux zullen Marketplace-apps niet meer werken. Voor meer informatie over de wijziging, zie Firefox Marketplace Apps Stop Working on Firefox 48+ for Windows, Mac, and Linux.

Als u Mac OS X 10.9.5 (of hoger) gebruikt, kunt u als gevolg van de instellingen van uw Mac mogelijk alleen apps openen die van de Mac App Store zijn geïnstalleerd. Dit artikel legt uit hoe u de instellingen van uw Mac kunt aanpassen zodat u Firefox Marketplace-apps kunt installeren en openen. Bezoek Apple Support om te lezen hoe de beveiligingsinstellingen van uw Mac invloed hebben op de apps die u downloadt.

De app installeren

1. Als u een app vindt die u wilt installeren, klik dan op de blauwe knop. Als de app gratis is, zal de knop dit melden. Als de app geld kost, wordt de prijs op de knop vermeld.
    marketplace desktop
  2. Bevestig dat u de app wilt installeren door op de knop Installeren te klikken als daarom wordt gevraagd.
    confirm install
  3. Uw app wordt gedownload en verschijnt in de map Programma’s van uw Mac.
    applications mac

De app openen

Dubbelklik op het pictogram van de app in uw map Programma’s. Als de app meteen wordt geopend, kunt u deze gebruiken!

Als u de volgende beveiligingsmelding ziet, betekent dit dat dat u volgens de instellingen van uw Mac alleen apps kunt openen die van de Mac App Store zijn gedownload. Dit is als volgt aan te passen:

1. Klik op OK om de melding te sluiten.
    close error mac
  2. Open nu de Systeemvoorkeuren van uw Mac (door op het Apple-logo in de linkerbovenhoek van uw scherm te klikken) en klik op het pictogram Beveiliging en privacy.
    security mac
  3. Als uw instellingen zijn vergrendeld, klik dan op het slotje lock mac in de linkeronderhoek van het venster en voer het beheerderswachtwoord in.
  4. Klik op de knop Open toch in het tabblad Algemeen. Dit laat uw Mac weten dat het in orde is om de Firefox Marketplace-app die u zojuist hebt gedownload te openen.
    Noot: voor elke app die u downloadt, dient u dit eenmaal te doen.
    open app mac
  5. Klik op Open om te bevestigen dat u de app wilt openen. U kunt de app nu gebruiken!
    open app confirm mac

Meer info over Firefox Marketplace