De locatiebalk gebruiken om het internet, bladwijzers en meer te doorzoeken

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 43674
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Het Awesome screen (Engels voor “geweldige scherm”) leidt u snel naar waar u naartoe wilt door een lijst van uw meest bezochte websites te geven, evenals de mogelijkheid om door uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen van Firefox op uw desktop te bladeren. Tik hiervoor eenvoudig op de website die u wilt bezoeken. Geen typewerk nodig!

Dit artikel gaat over het benaderen van bladwijzers, geschiedenis en tabbladen van uw desktopcomputer. Om dit te kunnen doen dient u Firefox Sync in te stellen. Sync gebruiken om uw bladwijzers, wachtwoorden en meer van Firefox te delen met Firefox voor mobiel toont hoe u dit kunt doen.

Het Awesome screen (Engels voor “geweldige scherm”) leidt u snel naar waar u naartoe wilt door een lijst van uw meest bezochte websites te geven, evenals de mogelijkheid om door uw bladwijzers en geschiedenis te bladeren. Tik hiervoor eenvoudig op de website die u wilt bezoeken. Geen typewerk nodig!

Hoe vind ik snel de gewenste website?

Open eerst het Awesome screen door boven een willekeurige pagina in de locatiebalk te tikken, of door een nieuw tabblad aan te maken. Volg daarna de instructies in de onderstaande secties.

Awesome Screen

Het tabblad Alle pagina’s gebruiken

Als u eerst het Awesome screen opent, ziet u een lijst van uw meest bezochte websites. Tik eenvoudig op de gewenste om naar die website te gaan. Als u niet direct ziet wat u wilt, gebruik dan het toetsenbord om de naam of het adres van de gewenste website in te voeren. Het Awesome screen zal direct in uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen van uw desktop naar overeenkomsten zoeken. Tik eenvoudig op een van de resultaten om naar die pagina te gaan.

Awesome Screen1

De tabbladen Bladwijzers, Geschiedenis en Desktop gebruiken

U kunt ook uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen van uw desktop doorzoeken door hun tabbladen in het Awesome screen te selecteren.

Awesome Screen2

Zoeken op het web

Als u iets in het Awesome screen intypt en dit geen resultaten geeft, tik dan eenvoudig op het type zoekopdracht dat u wilt uitvoeren, en Firefox zal u direct naar de resultaten leiden.

Awesome Screen3

Hoe kan ik zoeken?

Firefox maakt zoeken eenvoudig door uw webpagina’s bovenaan de lijst te tonen terwijl u typt.

1. Open het Awesome screen door bovenaan een willekeurige pagina in de titelbalk of op de + (plus) op het tabblad te tikken.

title_bar_and_tab
  2. Typ in waarnaar u zoekt. In dit voorbeeld geeft het intypen van ‘fast’ in het Awesome screen een Youtube-video met het woord ‘fast’ in de titel uit de geschiedenis als resultaat, gevolgd door de zoekopties van Google, Amazon, Twitter en Wikipedia.

search_bar

3. Tik op Google om op het internet naar uw term te zoeken.

google_search

4. Tik op een resultaat in de lijst om naar de website te gaan.

Hoe blader ik door mijn bladwijzers en geschiedenis?

1. Open het Awesome screen door bovenaan een willekeurige pagina in de titelbalk of op de + (plus) op het tabblad te tikken.

title_bar_and_tab

2. Tik op het tabblad Bladwijzers om uw bladwijzers te bekijken.

bookmarks_native

De map Desktop-bladwijzers verschijnt bovenaan als u een Firefox Sync-account op uw computer hebt ingesteld en uw mobiele apparaat hebt gekoppeld. Tik op de map Desktop-bladwijzers om de gesynchroniseerde bladwijzers van Firefox op uw desktop te zien.

desktop_bookmarks

3. Tik op het tabblad Geschiedenis om naar de lijst van uw onlangs bekeken websites te gaan.

history_native

De top 100 van websites in uw geschiedenis wordt zichtbaar.

Hoe stel ik Firefox zo in dat de locatiebalk altijd de URL toont?

U kunt deze functie te allen tijde in- en uitschakelen in uw Instellingen:

1. Tik op de knop Menu Android Menu Button onder het scherm, selecteer Meer en kies daarna Instellingen.

2. Wijzig in de sectie Privacy & beveiliging van uw instellingen van Firefox de voorkeursinstelling Paginatitel tonen naar Pagina-adres tonen.

titlesettings