Lightning-gebruikersinterface

Dit artikel beschrijft diverse functionaliteiten van de Lightning-gebruikersinterface.

Lightning-onderdelen

Na het installeren van de Lightning-add-on merkt u dat de volgende onderdelen aan de gebruikersinterface van Thunderbird zijn toegevoegd:

• Venster Vandaag - een optioneel Lightning-deelvenster rechts van uw e-mail- of Lightning-tabbladen
  • Tabblad Agenda - bevat de hoofdagenda en feestdagenkalenders
  • Tabblad Taken - bevat alle huidige taken en manieren om deze te configureren
  • Twee knoppen rechts van de tabbladenbalk van Thunderbird: “Wisselen naar het agendatabblad” en “Wisselen naar het takentabblad”

Wisselen tussen e-mail- en Lightning-tabbladen

Om tussen e-mailtabbladen en Lightning-tabbladen te wisselen hebt u de volgende keuzes:

• via de Lightning-werkbalkknoppen op de tabbladenbalk
  • via de volgende sneltoetsen
    • Agenda-tabblad: Ctrl + Shift + CCmd + Shift + C
    • Takentabblad: Ctrl + Shift + DCmd + Shift + D
    • E-mailtabblad: Ctrl + 1Cmd + 1
  • via het menu Gebeurtenissen en taken vanuit de algemene menubalk bovenaan

Venster Vandaag

Via het venster Vandaag hebt u een snel overzicht van uw taken en gebeurtenissen voor de komende periode, en kunt u ook nieuwe taken en gebeurtenissen aanmaken.

Het venster Vandaag openen en sluiten

Dit venster kan op twee manieren worden aan- en uitgezet:

• Druk op F11 op uw toetsenbord.
  • Ga naar het menu Beeld, selecteer Venster Vandaag en kies de optie Venster Vandaag tonen.

U kunt dit venster ook uitschakelen door de knop x in de rechterbovenhoek van het deelvenster te gebruiken.

Onderdelen van het venster Vandaag

Het venster Vandaag bevat 3 weergavemodi:

• Gebeurtenissen (Mini-agenda)
  • Gebeurtenissen en taken (Mini-agenda en mini-takenlijst)
  • Taken (Mini-takenlijst)

U kunt tussen deze weergavemodi omschakelen via de knoppen < en > boven in het venster Vandaag.

Mini-agenda

De Mini-agenda is alleen zichtbaar wanneer het venster Vandaag met Gebeurtenissen zichtbaar is. Deze bevat 3 weergavemodi:

• Minidag tonen
  • Minimaand tonen
  • Niets tonen

U kunt tussen deze modi omschakelen via het submenu Beeld | Venster Vandaag.

Voltooide taken tonen

1. Ga naar Beeld.
  2. Ga naar Agenda.
  3. Ga naar Huidige weergave.
  4. Ga naar Taken in overzicht en selecteer Voltooide taken tonen.