Uw leesinstellingen in Pocket aanpassen

Pocket laat u uw leesvoorkeuren aanpassen als u een artikel opent in Artikelweergave, voor een meer comfortabele leeservaring. Dit omvat de mogelijkheid om het lettertype en de lettergrootte aan te passen, zodat deze beter aansluiten bij uw individuele behoefte. Pocket probeert automatisch artikelen te tonen in Artikelweergave; als Artikelweergave niet beschikbaar is, ziet u de Oorspronkelijke weergave. Klik hier voor meer info over Artikelweergave.

Abonnees op Pocket Premium hebben toegang tot 8 bonuslettertypen en extra opmaakopties in Pocket voor Android en het web. Klik hier voor info over hoe u uw leeservaring verder kunt aanpassen met Pocket Premium.

Uw weergavevoorkeuren wijzigen

iPhone en iPad

Open het menu Weergave-instellingen:

1. Open een artikel in Artikelweergave.
  2. Tik op het driepuntsmenu in de werkbalk onderin.
  3. Tik op Weergave-instellingen.
  4. Tik op het vervolgkeuzemenu naast Lettertype en Lettergrootte om deze aan te passen naar uw leesvoorkeuren.
    pocket display settings

Vanuit deze instellingen kunt u het volgende aanpassen:

• Lettertypen – Blanco en Graphik zijn gratis beschikbaar.
  • Tekstgrootte – tik op de + en - om deze bij te stellen.
Noot: iOS-gebruikers kunnen handmatig de Lichte/Donkere modus wisselen op hun apparaat vanuit de systeeminstellingen.

Android

Open het menu Tekstinstellingen:

• Open een artikel.
  • Tik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek.
  • Tik op Tekstinstellingen.
    text setting

Vanuit deze instellingen kunt u het volgende aanpassen:

• Lettertypen – Blanco en Graphik zijn gratis beschikbaar.
  • Tekstgrootte – tik op de + en - om deze bij te stellen.
  • Thema – de opties Licht en Donker zijn beschikbaar (noot: Pocket kan de app ook overeen laten komen met uw systeemthema, dus Pocket wisselt naar donkere of lichte modus, afhankelijk van de instelling van uw Android-systeem).
  • Helderheid – verschuif de schuifknop om deze aan te passen.

Pocket voor het web

Pocket web

Open het menu Weergave-instellingen:

1. Open een artikel.
  2. Klik op de knop aA in de werkbalk om het menu Weergave-instellingen te tonen.

Vanuit deze instellingen kunt u het volgende aanpassen:

• Lettertypen – Blanco en Graphik zijn gratis beschikbaar.
  • Tekstgrootte – tik op de + en - om deze bij te stellen.
  • Thema – de opties Licht, Sepia en Donker zijn beschikbaar.