Kan Firefox niet instellen als standaardbrowser voor iOS

Vanaf iOS 14 staat Apple toe om de standaardbrowser te wijzigen op uw iOS-apparaat; om deze functie te gebruiken dient u Firefox voor iOS versie 28.2 of hoger te gebruiken.

In oudere versies kunt u de standaardbrowser niet wijzigen, maar kunt u pagina’s van Safari naar Firefox verzenden.

Firefox instellen als standaardbrowser (vereist iOS 14)

Om Firefox als de standaardbrowser op uw iOS-apparaat in te kunnen stellen, dient u te beschikken over iOS 14 (of hoger) en Firefox voor iOS versie 28.2 (of hoger).
  1. Bezoek de App-instellingen voor de Firefox-app. Deze kunnen worden gevonden door naar Instellingen te gaan en daarna naar beneden te scrollen totdat u Firefox in de lijst met apps ziet.
  2. Tik onder FIREFOX TOEGANG TOESTAAN op Standaard browser-app en selecteer Firefox.
  3. iOS vraagt om bevestiging dat websites of e-mailadres mogen worden geopend in Firefox, dit verdwijnt als u dit voor het eerst bevestigt.

Oudere versies van iOS

Als u een oudere versie (ouder dan 14) van iOS gebruikt, dan staat Apple niet toe de standaardbrowser te wijzigen, maar u kunt de volgende oplossing proberen:

Pagina’s van Safari naar Firefox verzenden

1. Tik in Safari op het pictogram voor delen share button ios onderin het scherm om het menu Delen te tonen. (Noot: u kunt ook een koppeling op een pagina ingedrukt houden om dit menu te tonen.)
    share button ios full
  2. Kies Firefox als bestemming in het deelmenu.
    send to firefox ios
  3. Als Firefox niet voorkomt in de opties, tikt u op de knop Meer in de eerste rij van het deelmenu.
    more button ios
  4. Tik op de schakelaar naast Firefox om deze in te schakelen.
    add firefox share ios
Tip: sleep Firefox naar het begin van het paneel Delen zodat het bovenaan de lijst staat.