Uw standaard zoekinstellingen wijzigen in Firefox

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 157068
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Via het paneel Zoeken in de pagina OptiesVoorkeurenInstellingen van Firefox kunt u uw opties voor zoeken aanpassen. Klik op de menuknop New Fx MenuFx57Menu, kies OptiesVoorkeuren en selecteer Zoeken in het linkerpaneel om het paneel Zoeken te openen. Vanaf dit paneel kunt u zoekmachines toevoegen of verwijderen, uw standaardzoekmachine wijzigen, de zoekbalk aan- of uitzetten, en kiezen of zoekmachinesuggesties worden weergegevenzoekmachines eerst, of helemaal niet worden weergegeven. Options Search 52Options Search 55Fx56SearchPanelsearch panel 57

Standaardzoekmachine

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer Zoeken in het linkerpaneel.
    Fx59SearchPanel
  3. Kies een zoekmachine in de vervolgkeuzemenu onder Standaardzoekmachine.
default search 49Fx56DefaultSearchEnginedefault search 57search dropdown 59
Windows 10-gebruikers: als u dezelfde zoekmachine voor Cortana-zoekopdrachten wilt gebruiken, plaats dan een vinkje naast Deze zoekmachine voor zoekopdrachten vanuit Windows gebruiken.

Zoeksuggesties geven

Terwijl u in de zoekbalk of de adresbalk typt, toont uw standaardzoekmachine suggesties die op populaire zoekopdrachten of op uw vorige zoekopdrachten zijn gebaseerd. Zie Zoeksuggesties in Firefox voor meer informatie.

• Om zoeksuggesties in of uit te schakelen, plaatst of verwijdert u het vinkje naast Zoeksuggesties geven.
  • Om zoeksuggesties vóór uw browsergeschiedenis te tonen, plaatst u een vinkje naast Zoeksuggesties boven browsergeschiedenis tonen in adresbalkresultaten.
search sug settings
  • Zoeksuggesties in locatieadresbalkresultaten tonen. Wanneer zoeksuggesties zijn ingeschakeld, kunt u deze instelling selecteren om tevens zoeksuggesties in de resultaten te laten opnemen die worden weergegeven wanneer u vanuit de adresbalk van Firefox zoekt.

Eén-klik-zoekmachines

Wanneer u in de zoekbalk of adresbalk begint te typen, ziet u pictogrammen voor andere zoekmachines waarmee u kunt zoeken:

AlternateSearchEnginesone click search 57

Als u niet de huidige standaardzoekmachine wilt gebruiken, kunt u met één klik een alternatieve zoekmachine kiezen voor uw zoekopdracht. Om alternatieve zoekmachines te verwijderen en niet in de zoekbalk te laten weergeven, verwijdert u het vinkje naast de zoekmachine in het paneel Zoeken. Hierdoor worden niet de zoekmachines zelf verwijderd.

Zoekmachines verwijderen

Volg deze stappen om een zoekmachine te verwijderen:

1. Klik op de zoekmachine die u niet wenst te gebruiken om deze te markeren.
  2. Klik op de knop Verwijderen om deze van de lijst te halen.
remove search engine 49remove search engines 57

Als u een zoekmachine verwijdert die u zelf hebt toegevoegd en van gedachten verandert, zult u deze opnieuw moeten toevoegen (zie hieronder). Als u zoekmachines verwijdert die standaard met Firefox worden geleverd, klikt u op Standaardzoekmachines terugzetten om deze terug te zetten.

Meer zoekmachines toevoegen

Veel zoekproviders bieden tevens add-ons waarmee u zelfs nog meer zoekmachines kunt toevoegen:

1. Klik op Meer zoekmachines toevoegen….
  2. Houd de muisaanwijzer boven de add-ons die u wilt toevoegen en klik op Toevoegen aan Firefox.

Zie Een zoekmachine toevoegen of verwijderen in Firefox voor meer informatie over het toevoegen van zoekmachines.