De inhoud van de huidige pagina op tekst of koppelingen doorzoeken

Wanneer u in Firefox een website bekijkt, kunt u in de pagina naar woorden en termen zoeken. Firefox laat zien waar de ingevoerde zoekterm verderop in de pagina verschijnt, en laat u al deze plaatsen markeren.

De zoekbalk gebruiken

Om naar tekst op een pagina te zoeken:

1. Klik op de menuknop new fx menu fx57menu en klik daarna op Zoeken op deze pagina…Zoeken. (Sneltoets: druk op Ctrlcommand+F.) Er verschijnt een zoekveld onderaan.
    search on page 50
  2. Typ een zoekopdracht in het veld. Terwijl u typt, markeert Firefox automatisch overeenkomende zoekopdrachten op de pagina.
  3. Maak een keuze uit de volgende acties in de zoekbalk:
    • X: sluit de zoekbalk.
    • Pijltjes ‘Volgende’ en ‘Vorige’': springt naar elke overeenkomst op de pagina.
    • Alles markeren: markeert alle termen die met de ingevoerde zoekopdracht overeenkomen. Klik nogmaals op Alles markeren om het markeren uit te schakelen.
    • Hoofdlettergevoelig: maakt het zoeken hoofdlettergevoelig. Als u naar zoekterm zoekt, worden normaal gesproken ook verschijningen van Zoekterm op de pagina gevonden bij gebruik van de zoekbalk. Als Hoofdlettergevoelig is geselecteerd, worden alleen de termen gevonden zoals u deze hebt ingetypt.
    • Hele woorden: dit markeert alleen hele woorden die met uw zoekopdracht overeenkomen.
  4. Firefox zal laten weten wanneer er geen overeenkomst is gevonden door Tekst niet gevonden te tonen.

Snel zoeken

De balk Snel zoeken is handig voor snelle zoekopdrachten en bedoeld om na enkele ogenblikken te verdwijnen. Deze bevat geen knoppen voor Volgende, Vorige of Alles markeren, zoals de volledige zoekbalk.

Druk op de toets / (het ‘forward slash’-teken) om de balk Snel zoeken te openen. Typ vervolgens waarnaar u wilt zoeken.

Alleen in koppelingen zoeken

Als u naar termen wilt zoeken die in koppelingen verschijnen op de pagina die u bekijkt:

1. Typ ' (enkel aanhalingsteken) om de balk Snel zoeken (alleen koppelingen) naar voren te brengen.
  2. Typ een zoekterm in het veld Snel zoeken (alleen koppelingen). De eerste koppeling die de term die u hebt getypt bevat zal worden geselecteerd.
  3. Klik op Ctrlcommand+G om de volgende koppeling die uw zoekterm bevat te markeren.

Om de balk Snel zoeken te sluiten, wacht u een ogenblik en drukt op de Esc-toets op het toetsenbord, of klikt u in een gedeelte van de pagina dat geen onderdeel uitmaakt van de balk Snel zoeken.

Zoeken terwijl u typt op een pagina

Firefox kan beginnen met zoeken naar ingevoerde termen zonder de zoekbalk te openen. Om deze functie in te schakelen:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Algemeen.
  4. Plaats een vinkje bij Naar tekst zoeken wanneer ik beginu begint met typen.
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Algemeen.
  3. Blader naar de sectie Navigeren.
  4. Plaats een vinkje bij Naar tekst zoeken wanneer u begint met typen.
  5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Nadat u deze functie hebt ingeschakeld:

1. Typ een zoekterm terwijl u een website bekijkt. Terwijl u typt, wordt de eerste verschijning van uw zoekterm gemarkeerd.
  2. Klik op Ctrlcommand+G of F3 om de volgende verschijning van uw zoekterm te markeren.

Om de balk Snel zoeken te sluiten, wacht u een ogenblik voordat deze verdwijnt, of klikt u op de Esc-toets van het toetsenbord om deze onmiddellijk te sluiten. U kunt ook in een gedeelte van de pagina dat geen onderdeel uitmaakt van de balk Snel zoeken klikken om deze te sluiten.

Noot: omdat de balk Snel zoeken is bedoeld om na enkele ogenblikken te verdwijnen, bevat deze geen opdrachten voor Volgende, Vorige of Alles markeren, die de volledige zoekbalk wel heeft.