De inhoud van de huidige pagina op tekst of koppelingen doorzoeken

Wanneer u in Firefox een website bekijkt, kunt u in de pagina naar woorden en termen zoeken. Firefox laat zien waar de ingevoerde zoekterm verderop in de pagina verschijnt, en laat u al deze plaatsen markeren.

De zoekbalk gebruiken

Om met zoeken naar tekst op een pagina te beginnen:

1. Open de zoekbalk via een van de volgende methoden:
    • Gebruik de sneltoets Ctrlcommand+F.
    • Klik op de menuknop new fx menu en klik daarna op Zoeken.
  2. Typ een zoekterm in het veld Zoeken: van de zoekbalk. Terwijl u typt, zal Firefox verschijningen van uw zoekterm beginnen te markeren.
    find fx29
  3. Maak een keuze uit de volgende acties in de zoekbalk:
    • X: sluit de zoekbalk.
    • Pijltjes Volgende en Vorige: vindt elke verschijning van de ingevoerde term.
    • Alles markeren: markeert alle verschijningen van de ingevoerde zoekterm. Klik nogmaals op Alles markeren om het markeren uit te schakelen.
    • Hoofdlettergevoelig: maakt het zoeken hoofdlettergevoelig. Als u naar zoekterm zoekt, worden normaal gesproken ook verschijningen van Zoekterm op de pagina gevonden bij gebruik van de zoekbalk. Als Hoofdlettergevoelig is geselecteerd, worden alleen de termen gevonden zoals u deze hebt ingetypt.
  4. Als er geen verschijningen van uw zoekterm op de bekeken pagina voorkomen, wordt het veld Zoeken: rood en verschijnt hiernaast de melding Tekst niet gevonden.
    notfound

Om naar tekst op een pagina te zoeken:

1. Klik op de menuknop new fx menu en klik daarna op Zoeken. (Sneltoets: druk op Ctrlcommand+F.) Er verschijnt een zoekveld onderaan.
    search on page 50
  2. Typ een zoekopdracht in het veld. Terwijl u typt, zal Firefox automatisch overeenkomende zoekopdrachten op de pagina markeren.
  3. Maak een keuze uit de volgende acties in de zoekbalk:
    • X: sluit de zoekbalk.
    • Pijltjes Volgende en Vorige: springt naar elke overeenkomst op de pagina.
    • Alles markeren: markeert alle termen die met de ingevoerde zoekopdracht overeenkomen. Klik nogmaals op Alles markeren om het markeren uit te schakelen.
    • Hoofdlettergevoelig: maakt het zoeken hoofdlettergevoelig. Als u naar zoekterm zoekt, worden normaal gesproken ook verschijningen van Zoekterm op de pagina gevonden bij gebruik van de zoekbalk. Als Hoofdlettergevoelig is geselecteerd, worden alleen de termen gevonden zoals u deze hebt ingetypt.
    • Hele woorden: dit markeert alleen hele woorden die met uw zoekopdracht overeenkomen.
  4. Firefox zal laten weten wanneer er geen overeenkomst is gevonden door Tekst niet gevonden te tonen.

Snel zoeken

De balk Snel zoeken is handig voor snelle zoekopdrachten en bedoeld om na enkele ogenblikken te verdwijnen. Deze bevat geen knoppen voor Volgende, Vorige of Alles markeren, zoals de volledige zoekbalk.

Druk op de toets / (het ‘forward slash’-teken) om de balk Snel zoeken te openen. Typ vervolgens waarnaar u wilt zoeken.

Alleen in koppelingen zoeken

Als u naar termen wilt zoeken die in koppelingen verschijnen op de pagina die u bekijkt:

1. Typ ' (enkel aanhalingsteken) om de balk Snel zoeken (alleen koppelingen) naar voren te brengen.
  2. Typ een zoekterm in het veld Snel zoeken (alleen koppelingen). De eerste koppeling die de term die u hebt getypt bevat zal worden geselecteerd.
  3. Klik op Ctrlcommand+G om de volgende koppeling die uw zoekterm bevat te markeren.

Om de balk Snel zoeken te sluiten, wacht u een ogenblik en drukt op de Esc-toets op het toetsenbord, of klikt u in een gedeelte van de pagina dat geen onderdeel uitmaakt van de balk Snel zoeken.

Zoeken terwijl u typt op een pagina

Firefox kan beginnen met zoeken naar ingevoerde termen zonder de zoekbalk te openen. Om deze functie in te schakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Algemeen.
  4. Plaats een vinkje voor Naar tekst zoeken wanneer ik begin met typen.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Nadat u deze functie hebt ingeschakeld:

1. Typ een zoekterm terwijl u een website bekijkt. Terwijl u typt, wordt de eerste verschijning van uw zoekterm gemarkeerd.
  2. Klik op Ctrlcommand+G of F3 om de volgende verschijning van uw zoekterm te markeren.

Om de balk Snel zoeken te sluiten, wacht u een ogenblik voordat deze verdwijnt, of klikt u op de Esc-toets van het toetsenbord om deze onmiddellijk te sluiten. U kunt ook in een gedeelte van de pagina dat geen onderdeel uitmaakt van de balk Snel zoeken klikken om deze te sluiten.

Noot: omdat de balk Snel zoeken bedoeld is om na enkele ogenblikken te verdwijnen, bevat deze geen opdrachten voor Volgende, Vorige of Alles markeren, die de volledige zoekbalk wel heeft.