Hoe gebruikt Firefox voor Android de machtigingen die het vraagt?

Wanneer u een toepassing op een Android-apparaat installeert, toont Android alle functies die de app kan uitvoeren, zoals het benaderen van uw camera, contacten of locatie. Om deze bronnen te benaderen, vragen toepassingen om specifieke machtigingen. Elke machtiging wordt vergezeld door een korte beschrijving om aan te geven waarvoor deze kan worden gebruikt.

Om een app te installeren, dient u te bevestigen dat u ervan bewust bent wat de software kan doen door Android uw machtiging te geven. Als u bijvoorbeeld een website bezoekt die een specifieke functie vereist, zoals het nemen of uploaden van een foto of het vinden van uw locatie, vraagt Android u om toestemming voordat het die functie uitvoert.

Firefox-functies en -machtigingen

Omdat Google onlangs de lijsten van app-machtigingen heeft vereenvoudigd, worden hier mogelijk niet alle app-machtigingen weergegeven. Bekijk de Google Support-pagina voor meer details. Firefox kan toegang tot het volgende vragen:

• Opslag: aanpassen/verwijderen van SD-kaartinhoud. Hierdoor kan Firefox gedownloade bestanden naar de SD-kaart opslaan.
  • Uw locatie (gps-locatie): de gps-locatie wordt alleen gebruikt als u ervoor kiest om uw locatie bij een website bekend te maken. Firefox zal uw locatie nooit zelf gebruiken of aan een website bekendmaken zonder uw toestemming.
  • Foto’s en video’s maken: wanneer een website vraagt een afbeeldingsbestand te uploaden, kunt u ervoor kiezen om een foto te maken met de ingebouwde camera van uw apparaat. Als een website uw microfoon wil gebruiken voor communicatie, kunt u ervoor kiezen deze ook te delen – dit is het geval bij websites die WebRTC gebruiken. Firefox zal altijd een melding weergeven waarin om toestemming wordt gevraagd zodra een website vraagt een foto toe te voegen of geluid op te nemen. Firefox zal nooit geluid opnemen, foto’s maken of video opnemen zonder dat u hier telkens wanneer er om wordt gevraagd toestemming voor geeft.
  • Netwerkcommunicatie (volledige internettoegang): dit geeft Firefox toestemming om webpagina’s, add-ons en andere inhoud over het internet te downloaden.
  • Systeemhulpmiddelen (snelkoppelingen installeren): hierdoor kunt u via Firefox bladwijzers of webapp-snelkoppelingen aan het startscherm van uw apparaat toevoegen.
  • Wifi-verbindingsinformatie: hiermee kan Firefox zien of wifi is ingeschakeld en welke apparaten ermee zijn verbonden. Door deze gegevens kunnen locatieservices werken.
  • Downloadbeheerder: hiermee kan Firefox bestanden downloaden via de Downloadbeheerder.

Google Play-gegevensbeveiligingsverklaring van Firefox

Noot: Mozilla respecteert en beschermt uw persoonlijke gegevens. We verzamelen alleen de gegevens die we nodig hebben om onze producten en services te verbeteren. Bezoek voor meer informatie het Firefox-privacybeleid.

Firefox verzendt de volgende gegevens om te begrijpen hoe gebruikers interactie hebben met Firefox:

• Locatie: fysieke locatie van de gebruiker of het apparaat. De gps-locatie wordt alleen gebruikt als u ervoor kiest uw locatie met een website te delen. Firefox gebruikt nooit zelf uw locatie of deelt deze nooit zonder uw toestemming met een website.
  • App-activiteit: gegevens over hoe u interactie hebt met de Firefox-app. We verzamelen uw navigatiegeschiedenis niet.
  • App-informatie en prestaties: dit omvat informatie over de prestaties van Firefox, zoals crashlogboeken en diagnostiek, die worden gebruikt om de toepassing te verbeteren. Gegevens worden gecompileerd, en er wordt geen individuele navigatiegeschiedenis verzameld of gedeeld.
  • Apparaat of andere identificatoren: gegevens over het apparaat, de browser of de toepassing van de gebruiker. Bezoek voor meer info Hoe gebruiken jullie Adjust in Firefox?

Delen jullie mijn gegevens met derden?

Uw privacy is belangrijk voor ons. We delen uw gegevens niet met derden.

Hoe kan ik vragen om mijn gegevens te verwijderen?

U dient zich af te melden voor Gebruiks- en technische gegevens:

1. Tik op de knop Menu in de werkbalk.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Scroll naar Privacy en beveiliging.
  4. Tik op Gegevensverzameling.
  5. Tik op de schakelaar naast Gebruiks- en technische gegevens.