Hoe gebruikt Firefox Focus voor iOS de gevraagde machtigingen?

Als u een toepassing installeert op een iOS-apparaat, kan sommige functionaliteit worden beperkt door het besturingssysteem. Om deze functies te kunnen benaderen, vragen toepassingen om specifieke machtigingen. Voor elke machtiging wordt een korte beschrijving gegeven om uit te leggen waar deze voor wordt gebruikt. Om een app te installeren, dient u te bevestigen dat u op de hoogte bent van wat de software kan, door iOS uw toestemming te geven. Als u bijvoorbeeld een website bezoekt die een specifieke functie vereist, zoals het nemen van een foto, het uploaden ervan of het zoeken van uw locatie, zal iOS u vragen om toestemming voordat deze functie wordt uitgevoerd.

Functies en machtigingen van Firefox Focus

Als een toepassing een functie of machtiging moet benaderen, ontvangt u een melding en wordt u gevraagd het verzoek te accepteren of af te wijzen. Het weigeren van machtigingen heeft aleen gevolgen voor de specifieke functie of webpagina die u momenteel gebruikt, het blokkeert de rest van de functionaliteit van Firefox Focus niet:

• Uw locatie (GPS-locatie): de GPS-locatie wordt alleen gebruikt als u ervoor kiest uw locatie te delen met een website. Dit deelt uw locatie niet met Mozilla en Firefox. Focus deelt deze nooit met een website zonder uw toestemming. Meer info over de locatiebesturing van Firefox Focus.
  • Locatie (GPS): bezochte websites kunnen uw locatie opvragen. Focus gebruikt alleen uw locatie als de app wordt gebruikt.
  • Foto’s en video’s opnemen: als een webpagina vraagt om een groot bestand te uploaden, kunt u ervoor kiezen een foto te maken met de in uw apparaat ingebouwde camera, maar hiervoor moet u eerst toestemming geven. Als een website uw microfoon wil gebruiken voor communicatie, kunt u ervoor kiezen die ook te delen. Een website die WebRTC gebruikt kan om deze machtiging vragen.
Firefox Focus neemt nooit audio op, neemt nooit foto’s en neemt nooit video op zonder uw toestemming. Telkens als een website vraagt om toestemming om een foto te nemen of audio op te nemen, vraagt een bericht om uw toestemming. U ziet ook een beschrijving van de hulpbronnen die de website kan benaderen als u die machtiging geeft. Bijvoorbeeld:
  • Cameragebruik: hiermee kunt u foto’s en video’s maken en uploaden.
  • Fotobibliotheek: (Opslaan/Uploaden): Hiermee kunt u foto’s opslaan en uploaden.
  • Microfoon: hiermee kunt u audio opnemen en uploaden.
  • Face ID: gebruikers kunnen hun opgeslagen aanmeldgegevens beschermen met een code of door gebruik te maken van de biometische authenticatie van Apple. Als een gebruiker ervoor kiest om Face ID in te schakelen, staat dit authenticatie zonder dat Mozilla het wachtwoord lokaal of op afstand opslaat.

Gegevensverzameling door Firefox Focus

Noot: Mozilla respecteert en beschermt uw privégegevens. De gegevens die hieronder worden beschreven bevatten geen tot de persoon herleidbare informatie en worden uitsluitend gebruikt om de gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek voor meer informatie ons Privacybeleid.

Firefox Focus voor iOS verzamelt de volgende gegevens om de interactie van gebruikers met Firefox Focus te begrijpen:

• Technische gegevens: we kunnen basisgegevens over over uw apparaat en Focus ontvangen, zoals de geïnstalleerde versie, uw besturingssysteem, basale gegevens over crashes en fouten en de tijdzone, taal en regionale instellingen van uw systeem.
  • Interactiegegevens: we ontvangen informatie over hoe vaak u Focus gebruikt en interactie hebt met bepaalde functies en prompts. Dit omvat informatie zoals wanneer u een nieuwe surfsessie start, hoe vaak u de zoekfunctie gebruikt of een externe browser start vanuit Focus en welke functies in het scherm Instellingen zijn ingeschakeld. We verzamelen geen gegevens over de inhoud die u bekijkt of de websites die u bezoekt.
  • Zoeksuggesties: indien ingeschakeld, verstuurt Firefox Focus zoekopdrachten naar uw zoekprovider, om u te helpen veelgebruikte zinnen die anderen hebben gezocht te ontdekken en uw zoekervaring te verbeteren. Deze gegevens worden niet verzonden als de door u geselecteerde zoekprovider zoeksuggesties niet ondersteunt.

Veelgestelde vragen

Delen jullie mijn gegevens met derden?

Uw privacy is belangrijk voor ons. We delen uw gegevens niet met derden, behalve zoals aangegeven in de privacyverklaring van Firefox Focus.

Hoe kan ik vragen mij gegevens te verwijderen?

U dient zich af te melden voor Gebruiks- en technische gegevens in de instellingen:

1. Tik op het menupictogram (drie stippen) in de werkbalk.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Scroll naar Privacy.
  4. Tik op de schakelaar naast Gebruiksgegevens verzenden.