Het geluid voor nieuwe e-mail aanpassen

Wanneer u een nieuw e-mailbericht ontvangt, speelt Thunderbird een geluidsbericht af om u te waarschuwen. Standaard wordt hiervoor de geluidsmelding van uw besturingssysteem gebruikt, maar u kunt dit naar elk gewenst geluid aanpassen.

Het geluid voor nieuwe e-mail wijzigen

1. Klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Extra (Alt + x) en selecteer Opties…OptiesKlik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer VoorkeurenKlik boven in het Thunderbird-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren, of klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties…OptiesVoorkeuren.

2. Selecteer het tabblad Algemeen.

3. Selecteer Het volgende geluidsbestand gebruiken.

NOOT: als Het volgende geluidsbestand gebruiken grijs wordt weergegeven, zorg er dan voor dat het selectievakje Een geluid afspelen is aangevinkt.

4. Klik op Bladeren… en blader naar de map op uw computer die het .WAV-geluidsbestand bevat dat u wilt gebruiken.

TIP: geluidsbestanden in andere indelingen, zoals .MP3, kunnen eenvoudig naar .WAV worden geconverteerd. Gebruik een mediaspeler voor uw besturingssysteem of een op het internet verkrijgbare freeware-toepassing om een bestand te converteren.

5. Dubbelklik op het geluidsbestand, en test het door op Afspelen te klikken.

Choose and Play a custom sound file

6. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.

Zie ook