Helpen via Livechat

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Een Livechat-helper zijn is leuk, omdat u iemands persoonlijke Firefox-superheld wordt en niet eens een Firefox-expert hoeft te zijn om het te doen. De meeste vragen die door gebruikers worden gesteld zijn al beantwoord door een kennisbankartikel. Alles wat u hoeft te doen is helpen bij het doorlopen van het artikel. Daarna kunt u, als u meer bekend wordt met probleemoplossing in Firefox, de meer geavanceerde vragen gaan behandelen. Als u ooit problemen tegenkomt, is er altijd een groep Livechat-helpers in het IRC-kanaal #sumo die u kan helpen.

NOOT: dit artikel gaat over het helpen bij de Livechat. Als u hulp zoekt, bezoek dan https://support.mozilla.com/kb/ask. Lees anders verder. Dank u.

Hoe te beginnen

Spark Logo  Spark downloaden

Livechat-helpers hebben de open-source instant messenger-client Spark nodig. Via de Spark-client, die beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux, kunnen medewerkers chats accepteren vanuit een wachtrij en geavanceerde functies als canned responses gebruiken. Zie Installing and Configuring Spark voor een gedetailleerde handleiding over het instellen van de Spark-client.

f0959b41b39bffaed170eb4b0b5827fe-1280509078-3-1.png Aan de slag - Als u Spark eenmaal hebt, is beginnen met helpen eenvoudig.

• Maak een support.mozilla.com-account aan als u dit nog niet hebt gedaan.
  • Als u een account hebt, open dan eenvoudig Spark en meld u aan. De server waarbij u zich moet aanmelden is chat-support.mozilla.com.
  • Zodra u in de chatroom voor medewerkers (Contributors) bent, kunt u beginnen te helpen door chat-uitnodigingen te ontvangen.
Tip: typ sumobot status om de huidige status te controleren.

f0959b41b39bffaed170eb4b0b5827fe-1280509085-297-1.png Belangrijke details

• Zorg ervoor dat u de regels voor gebruikers en vrijwilligers hebt gelezen.
  • U gaat beginnen in een speciale werkgroep, Trainees genaamd, waar andere helpers u zullen uitnodigen om aan hun chats deel te nemen. Zorg ervoor dat als u klaar bent voor een andere chat, u hierom vraagt in de chatroom Contributors!
  • Het ondersteunen van gebruikers is een groepsgebeuren - Livechat-medewerkers gebruiken de room Contributors voor het delen van tips en advies, dus het is belangrijk dat iedereen meedoet. Spark zal automatisch de chatroom Contributors betreden wanneer u verbinding maakt, en indien nodig kunt u deze opnieuw betreden.

Als u vragen hebt over het beginnen met de Livechat, kunt u deze stellen in het kanaal #sumo op irc.mozilla.org.

Andere manieren om te chatten

Als u een trainee bent die chats wilt aannemen, kunt u de volgende online-clients gebruiken:

Stel uw: