Geen sms-berichten na overstappen vanaf iPhone

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Kunnen iPhone-gebruikers u geen tekstberichten meer sturen nadat u van een iPhone naar een Firefox OS-apparaat bent overgestapt? Dit komt doordat tekstberichten tussen iPhone-gebruikers niet als reguliere tekstberichten worden verzonden. In plaats daarvan worden deze door servers van Apple naar de iMessages-indeling geconverteerd voordat ze naar uw apparaat worden gestuurd.

De oplossing is eenvoudig - schakel iMessages uit op uw iPhone voordat u uw simkaart naar uw Firefox OS-telefoon verplaatst. U doet dit als volgt:

1. Start Instellingen op uw iPhone.
  2. Scroll omlaag en tik op Berichten.
  3. Zet boven in het scherm iMessages op Uit.
  4. Dat is alles! Verwijder uw simkaart uit uw iPhone, plaats deze in uw Firefox OS-telefoon en geniet ervan.
Nadat u iMessages hebt uitgezet, zouden inkomende berichten van andere iPhone-gebruikers als reguliere tekstberichten moeten aankomen. Dit kan echter tot drie dagen duren, afhankelijk van de servers van Apple.