De foutmelding Update mislukt bij het bijwerken van Firefox verhelpen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 2716
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Firefox bevat een software-updatefunctie die automatisch op updates controleert en u vraagt deze te installeren wanneer dat nodig is. Voor meer informatie over de software-updatefunctie, zie Firefox bijwerken naar de meest recente versie.

Soms mislukt de update en wordt de volgende melding weergegeven:

Software-update mislukt De update kon niet worden geïnstalleerd. Controleer of er geen andere versies van Firefox actief zijn op uw computer, en herstart daarna Firefox om het opnieuw te proberen.

Dit artikel geeft mogelijke oplossingen voor dit probleem en workarounds om Firefox te kunnen bijwerken.

Een andere gebruiker voert Firefox uit

Als u de computer deelt met andere gebruikers en een andere gebruiker is nog steeds aangemeld terwijl Firefox op die account actief is, kan dit probleem optreden. Zorg ervoor dat u de enige gebruiker bent die is aangemeld op de computer tijdens het bijwerken van Firefox. De eenvoudigste manier om dit te doen is uw computer herstarten. Start Firefox nadat de computer opnieuw is opgestart, klik op het menu Help en selecteer Controleren op updates….

Beëindig alle Firefox-processen en herstart Firefox

Beëindig alle Firefox-processen die mogelijk nog actief zijn, handmatig of door het herstarten van uw computer.

U kunt het Firefox-proces handmatig beëindigen via Windows Taakbeheer.

1. Klik met de rechtermuisknop op een lege plek in de Windows-taakbalk en selecteer Taakbeheer… (of druk op Ctrl+Shift+Esc).
  2. Selecteer het tabblad Processen.
  3. Selecteer de vermelding firefox.exe in de proceslijst, klik op Proces beëindigen en klik op Ja in het dialoogvenster “Waarschuwing van Taakbeheer” dat verschijnt.

Herstart Firefox zodra alle Firefox-processen zijn beëindigd of nadat de computer opnieuw is opgestart en controleer of de updater nu werkt.

Uitvoeren als Administrator

Als u Windows 7 of Vista gebruikt:

1. Beëindig het Firefox-proces in Windows Taakbeheer zoals hierboven uitgelegd of herstart de computer, zodat er geen Firefox-processen actief zijn.
  2. Open het menu Starten van Windows, typ firefox en klik op de vermelding “Mozilla Firefox” die verschijnt.
  3. Selecteer Uitvoeren als Administrator en Doorgaan als het dialoogvenster van Gebruikersaccountbeheer verschijnt.

Als het probleem niet is opgelost, beëindig Firefox dan opnieuw, zoals hierboven uitgelegd, maar open nu de map C:\Program Files\Mozilla Firefox, klik met de rechtermuisknop op het bestandspictogram firefox of firefox.exe en selecteer Uitvoeren als Administrator.

Spybot TeaTimer

Spybot TeaTimer kan conflicteren met Firefox-updates. Als u Spybot gebruikt, probeer TeaTimer dan uit te schakelen alvorens Firefox bij te werken.

1. Open Spybot.
  2. Open Mode en kies Advanced.
  3. Druk op de prompt die verschijnt op OK.
  4. Klik op Tools en vervolgens op Resident.
  5. Haal het vinkje weg bij Resident “TeaTimer”.

Probeer nu TeaTimer is uitgeschakeld Firefox nogmaals bij te werken door op het menu Help te klikken en Controleren op updates… te selecteren.

Vergeet niet TeaTimer opnieuw te activeren, of Firefox zich nu wel of niet kan bijwerken.

Logitech QuickCam

Als u een Logitech-webcamera gebruikt, kan de QuickCam-software conflicteren met Firefox-updates. Verbreek de fysieke verbinding van de camera met uw computer. Als u een QuickCam-pictogram in het Windows-systeemvak ziet, klik dan met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer “Exit”.

Als u geen QuickCam-pictogram ziet, beëindig dan als volgt het uitvoeren van de software via Windows Taakbeheer:

1. Klik met de rechtermuisknop op een lege plek in de Windows-taakbalk en selecteer Taakbeheer (of druk op Ctrl+Shift+Esc). Windows Taakbeheer zal worden geopend.
  2. Klik op het tabblad Processen.
  3. Selecteer de vermelding “Quickcam.exe” in de proceslijst en klik op Proces beëindigen.
  4. Klik op Ja in het dialoogvenster “Waarschuwing van Taakbeheer”.

Probeer nu Quickcam niet langer actief is Firefox nogmaals bij te werken door op het menu Help te klikken en Controleren op updates… te selecteren.

XULRunner-programma’s

XULRunner-programma’s (bv. Azureus Vuze) gebruiken onderdelen van Firefox. Sluit overige programma’s af en probeer Firefox nogmaals bij te werken.

Laatste redmiddel

Als u alle bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd en nog steeds de melding Software-update mislukt ziet, kunt u Firefox bijwerken door de nieuwe versie over de huidige versie te installeren. Zie Firefox installeren voor details. Als u deze melding ook ziet als u de meest recente versie van Firefox hebt geïnstalleerd, zie dan Updates gerapporteerd bij gebruik van nieuwste versie.

Gebaseerd op informatie van Software Update (mozillaZine KB)