Updates gerapporteerd bij gebruik van nieuwste versie

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Firefox kan ten onrechte rapporteren dat een update beschikbaar is terwijl u de meest recente versie van Firefox al hebt geïnstalleerd. Als u dit probleem ervaart, kan één van de onderstaande oplossingen helpen:

Firefox herinstalleren

U kunt het installatiebestand voor de meest recente versie van Firefox downloaden vanaf http://www.mozilla.com en deze over uw huidige Firefox-installatie installeren. Voor meer informatie, zie Firefox installeren. U zult geen instellingen, bladwijzers, wachtwoorden, add-ons of andere informatie verliezen als u Firefox opnieuw installeert.

Updateconfiguratiebestanden verwijderen

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

2. Verwijder de volgende bestanden:
  • active-update.xml
  • updates.xml
  • De map updates en de inhoud ervan

Deze bestanden kunt u vinden op beide of één van de volgende locaties:

• De map waarin u Firefox hebt geïnstalleerd (bv. in Windows: C:\Program Files\Mozilla Firefox).
  • De map waarin lokale toepassingsgegevens en -instellingen voor Firefox zijn opgeslagen. Deze locatie hangt af van uw besturingssysteem. In Windows XP bijvoorbeeld kan de locatie C:\Documents and Settings\<gebruikersnaam>\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Mozilla Firefox zijn, waarin <gebruikersnaam> overeenkomt met de gebruikersnaam die u gebruikte om u bij uw computer aan te melden.

Herstart Firefox nadat de bestanden zijn verwijderd. De configuratiebestanden zullen opnieuw op de juiste locaties worden aangemaakt.

Gebaseerd op informatie van Updates reported when running newest version (mozillaZine KB)