Forumantwoord - Schone herinstallatie

Hallo,

Bepaalde Firefox-problemen kunnen worden verholpen door een schone herinstallatie uit te voeren. Dit houdt in dat u programmabestanden van Firefox verwijdert en daarna Firefox opnieuw installeert. Dit proces verwijdert niet de gegevens in uw Firefox-profiel (zoals bladwijzers en wachtwoorden), omdat die gegevens op een andere locatie worden bewaard.

Volg deze stappen om een schone herinstallatie van Firefox uit te voeren: Noot: wellicht wilt u deze stappen afdrukken of in een andere browser weergeven.

1. Download de nieuwste desktopversie van Firefox vanaf mozilla.org (of kies de download voor uw besturingssysteem en taal vanaf deze pagina) en sla het installatiebestand op op uw computer.
  2. Sluit nadat het downloaden is voltooid alle Firefox-vensters (of open het menu Firefox New Fx Menu en klik op de sluitknop Close 29).
  3. Verwijder de installatiemap van Firefox, die zich standaard op een van deze locaties bevindt:
    • Windows: (Noot: controleer beide mappen.)
      • C:\Program Files\Mozilla Firefox
      • C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox
    • Mac: verwijder Firefox uit de map Programma’s.
    • Linux: als u Firefox hebt geïnstalleerd met de op uw distributie gebaseerde pakketbeheerder, dient u dezelfde methode te gebruiken om het programma te de-installeren - zie Firefox installeren in Linux. Als u het binaire pakket vanaf de Firefox-downloadpagina hebt gedownload en geïnstalleerd, verwijder dan eenvoudig de map firefox in uw thuismap.
  4. Ga nu verder en installeer Firefox opnieuw:
    1. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand en doorloop de stappen van de installatiewizard.
    2. Zodra de wizard is voltooid, kunt u Firefox direct openen nadat u op de knop Voltooien hebt geklikt.

Meer informatie over het opnieuw installeren van Firefox kunt u hier vinden.

WAARSCHUWING: gebruik geen verwijderingsprogramma van derden als onderdeel van dit proces. Als u dit wel doet, kunnen uw Firefox-profielgegevens voorgoed worden verwijderd, met inbegrip van maar niet beperkt tot extensies, de buffer, bladwijzers, persoonlijke gegevens en opgeslagen wachtwoorden. Deze gegevens kunnen niet eenvoudig worden hersteld, tenzij hiervan een reservekopie naar een extern apparaat is gemaakt! Zie Een reservekopie van gegevens in Firefox-profielen maken en terugzetten voor meer info.

We horen graag van u of dit heeft geholpen!

Dank u.