Wat is Firefox Focus?

Deze pagina beschrijft een aantal nieuwe functies in Firefox Focus. Als uw Firefox Focus er anders uitziet, geen nood. Binnenkort zult u de nieuwe versie ontvangen.

Woont u in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland? Klar van Firefox is de versie van Firefox Focus in de Duitse taal. Zie Ik kan Firefox Focus niet vinden in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland.

Breng privénavigatie naar een hoger niveau. Firefox Focus biedt een toegewijde privacybrowser met bescherming tegen volgen en blokkering van inhoud. U kunt Firefox Focus als een zelfstandige browser gebruiken, of op ondersteunde iPhone-, iPad- en iPod touch-apparaten als inhoudsblokkering voor Safari.

Firefox Focus installeren

Firefox Focus is gratis beschikbaar in de App Store. Zodra het downloaden is voltooid, vindt u het pictogram ervan op uw startscherm.

focus icon v3

Firefox Focus gebruiken als een browser

Gebruik Firefox Focus als een browser die aan uw privacy en beveiliging is toegewijd. Wis eenvoudig uw surfgeschiedenis, wachtwoorden, bladwijzers en cookies en voorkom dat ongewilde advertenties u volgen.

1. Als u ooit een persoonlijke en trackervrije ervaring wilt, start u Firefox Focus. Firefox Focus is eenvoudig te gebruiken. Voer gewoon in het veld uw zoekopdracht of websiteadres in:
    focus screen v3
  2. Tik op de deelknop aan de onderkant van het scherm om een pagina in een normale Firefox te bekijken of via een andere app te delen.
    focus share v3
  3. Wis alle gegevens over uw sessie wanneer u wilt door op de knop Wissen naast het zoekveld te tikken.
    erase focus v3

Firefox Focus gebruiken met Safari

Geniet van bescherming tegen sociale en advertentie-, inhouds- of analysetrackers zonder van Safari naar iets anders te wisselen. Volg deze stappen om Firefox Focus in te schakelen voor Safari:

Stap een: Safari toestemming geven om inhoudsblokkeringen te gebruiken (u hoeft dit maar eenmalig te doen)

1. Tik op de app Instellingen in uw iPhone of iPad.
  2. Scroll omlaag naar Safari en tik hierop.
    safari
  3. Tik op Materiaalblokkeringen.
    contentblockers
  4. Tik op de schakelaar naast Firefox Focus om het in te schakelen greenswitchfocus.
  5. Sluit de app Instellingen.

Stap twee: Firefox Focus inschakelen voor Safari

1. Open Firefox Focus.
  2. Tik op het tandwiel om naar het menu Instellingen te gaan:

focus ios settings 8
  3. Tik op de schakelaar naast Safari om het in te schakelen blue switch.
  4. Sluit Firefox Focus. U kunt nu surfen in Safari!

Uw beveiligingsinstellingen van Firefox Focus aanpassen

Pas het niveau van inhoudsblokkering en bescherming tegen volgen naar uw wensen aan.

Standaardzoekmachine: zie De standaardzoekmachine wijzigen in Firefox Focus voor het wijzigen van uw standaardzoekmachine.
  1. Open Firefox Focus.
  2. Tik op het tandwiel om naar het menu Instellingen te gaan:

focus ios settings 8
  3. Tik op de schakelaar naast elke functie om deze in of uit te schakelen.
    focus settings v3
    Gebruiksgegevens verzenden: we gebruiken algemene gebruiksgegevens om ons te helpen Firefox Focus te verbeteren. U kunt zich hiervan op elk gewenst moment afmelden.
  4. Tik op de terugknop of sluit Firefox Focus. Firefox Focus slaat uw wijzigingen automatisch op.

Hoe werkt Firefox Focus?

Privacy

Firefox Focus voegt privacy toe door u bekende website-trackers per categorie te laten toevoegen:

• Advertenties, analysegegevens en sociale trackers
  • Andere inhoudstrackers – deze categorie omvat ingesloten video’s, diavoorstellingen en ingesloten nieuwsartikelen die u kunnen volgen. Het blokkeren van andere inhoudstrackers kan ervoor zorgen dat veel websites niet meer goed werken.
Voor Bescherming tegen volgen gebruikt Firefox Focus een door Disconnect aangeboden lijst voor het herkennen en blokkeren van trackers. Hier kunt u meer lezen over volgen en de standaarden die Disconnect gebruikt om de lijsten te maken.

Prestaties

Firefox Focus werkt door het laden van sommige onderdelen van webpagina’s te blokkeren. Met minder gegevens om te downloaden, worden webpagina’s vaak sneller geladen met Firefox Focus. Ook kan uw mobielegegevensgebruik lager zijn.

• Weblettertypen - lettertypen die van de server worden gedownload (deze kunnen webpagina’s vertragen). Weblettertypen zijn letterbeelden die voor het stileren van de tekst op bepaalde pagina’s worden gebruikt. Het blokkeren van weblettertypen zal de verschijning van tekst aanpassen op pagina’s waarop weblettertypen worden gebruikt, maar alle tekst wordt toch leesbaar weergegeven.

Vereisten

Firefox Focus is voor ondersteunde apparaten beschikbaar in de iTunes store. Blokkering van inhoud is alleen beschikbaar op 64-bits apparaten, iOS 9 en hoger, waaronder:

• iPhone 5s en hoger
  • iPad Air en hoger
  • iPad mini 2 en hoger
  • iPod touch 6e generatie

Waarom worden oudere Apple-producten niet ondersteund?

Safari-contentblockers (waar Firefox Focus onder valt) zijn alleen beschikbaar op apparaten met een A7-processor (64-bits) of nieuwer. Alleen 64-bits processors kunnen de extra belasting van inhoudsblokkering verwerken, waarmee optimale prestaties worden verzekerd. Omdat bijvoorbeeld de iPad 3 een A5-processor bevat, is Firefox Focus hiermee niet compatibel.