Firefox voor Ondernemingen 91 - Uitgaveopmerkingen

Behalve waar aangemerkt, is alles in dit artikel alleen van toepassing op Firefox 91. Firefox 91 is de volgende ESR, dus vanaf deze versie worden alleen bugfixes toegepast op de Firefox 78 ESR.

Algemeen

• Firefox ondersteunt nu aanmelden bij Microsoft-, werk- en schoolaccounts met Windows single sign-on. Meer informatie vindt u hier.

Bugfixes

• Ondernemingsbeleid wordt nu ondersteund voor Snap-gebruikers op Linux. Dit is opgelost in bug 1717216. Dit is tevens in de Firefox 78 ESR opgelost.

Beleid

• Het WindowsSSO-beleid is toegevoegd. Hiermee kunt u de nieuwe Windows SSO-functie in- of uitschakelen.
  • Het SearchEngines-beleid is bijgewerkt om ondersteuning te bieden voor het instellen van de zoektekenset (‘encoding’). De standaard is nu UTF-8. Voorheen was de standaard windows-1252.

Speciale opmerkingen

• De Firefox 78 ESR is de laatste versie van Firefox die Flash ondersteunt. De laatste versie van die ESR zal 78.15 zijn, waarvan de geplande uitgavedatum 05-10-2021 is. Dit betekent dat Flash officieel niet meer door Firefox wordt ondersteund wanneer de Firefox 78 ESR het einde van de levenscyclus bereikt op 02-11-2021.
  • De Firefox 78 ESR is de laatste versie van Firefox die macOS-versies < 10.12 ondersteunt.