Firefox voor Ondernemingen 102 – Uitgaveopmerkingen

Behalve waar opgemerkt, is alles hieronder alleen van toepassing op Firefox 102. Firefox 102 is de volgende ESR, dus vanaf nu worden alleen bugfixes nog met terugwerkende kracht geïmplementeerd in Firefox 91 ESR.

Bugfixes

• Het vergrendelen van de voorkeuren in relatie tot Deceptive Content and Dangerous Software Protection (Bescherming tegen bedrieglijke inhoud en gevaarlijke software) schakelde de gebruikersinterface in about:preferences niet uit. Dit is opgelost in bug 1568275 voor zowel Firefox 102 als de Firefox 91 ESR.

Beleid

• Het beleid ExemptDomainFileTypePairsFromFileTypeDownloadWarnings is toegevoegd in bug 1722050. Met dit beleid kunt u waarschuwingen op basis van de bestandsextensie uitschakelen voor specifieke bestandstypen op domeinen. U kunt bijvoorbeeld de waarschuwingen verwijderen bij het downloaden en uitvoeren van JNLP-bestanden.
  • Het beleid UseSystemPrintDialog is toegevoegd in bug 1770960. Als dit beleid is ingeschakeld, drukt Firefox af via het systeemdialoogvenster, door de voorkeur print.prefer_system_dialog in te stellen.
  • Het beleid StartDownloadsInTempDirectory is toegevoegd in bug 1738574. Als dit beleid is ingeschakeld, downloadt Firefox standaard bestanden naar een tijdelijke map en worden deze standaard verwijderd als de browser wordt afgesloten (het oude gedrag). Het nieuwe gedrag is in Firefox 93 geïntroduceerd.

Speciale opmerkingen

Er zijn nog twee versies van Firefox 91 ESR gepland en daarna wordt op 20 september 2022 de ondersteuning beëindigd. Gebruikers worden dan automatisch geüpgraded naar de Firefox 102 ESR.