Firefox Suggesties voor Mobiel

Deze functie bevindt zich in een experimenteel stadium en wordt geleidelijk uitgerold. Hij is mogelijk momenteel nog niet voor u beschikbaar.

Vanaf Firefox voor Android versie 120 en Firefox voor iOS versie 125 biedt Firefox Suggesties gepersonaliseerde websitesuggesties terwijl u in de adresbalk typt. Dit artikel beschrijft eerst de verschillende soorten suggesties die u kunt zien en leidt u door het aanpassen van de instellingen van Firefox Suggesties op uw mobiele apparaat.

Noot: Firefox Suggesties is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Voor gebruikers buiten de VS worden alleen lokale resultaten (navigatiegeschiedenis-, bladwijzer- en open-tabbladsuggesties) getoond.
Firefox Suggest Mobile Overview

Welke instellingen zijn standaard ingeschakeld?

De volgende instellingen zijn beschikbaar in Firefox Suggesties:

• Navigatiegeschiedenis – paginatitels en webadressen uit uw geschiedenis, gebruikmakend van lokale gegevens op uw eigen computer.
  • Bladwijzers – paginatitels, webadressen en labels uit uw bladwijzers.
  • Gesynchroniseerde tabbladen – pagina’s die geopend zijn op uw andere apparaten die zijn aangemeld bij dezelfde Mozilla-account.
Noot: Firefox biedt ook suggesties Wisselen naar tabblad voor open tabbladen op uw huidige apparaat. Deze zijn anders dan de functie Gesynchroniseerde tabbladen en veranderen niet door deze instelling, wat betekent dat ze niet kunnen worden uitgeschakeld.
  • Suggesties van Firefox – contextuele suggesties van Firefox in relatie tot uw zoekopdracht.
  • Suggesties van sponsoren – sporadische gesponsorde suggesties in relatie tot uw zoekopdracht.

Deze kunnen wanneer u dat wilt worden in- of uitgeschakeld. U doet dit als volgt:

Android

1. Tik op de menuknop Firefox menu Android.
  2. Navigeer naar Instellingen.
  3. Selecteer Zoeken.
  4. Schakel de gewenste instellingen in of uit.
    Firefox Suggest Settings Android

iOS

1. Tik op Menu hamburguer button.
  2. Navigeer naar Instellingen.
  3. Selecteer Zoeken.
  4. Schakel de instellingen die u in of uit wilt schakelen aan of uit.
    Firefox Suggest for iOS

Lees voor meer info over Firefox Suggesties en uw gegevens deze Mozilla-blogpost.

Wie zijn Mozilla’s partners voor gesponsorde suggesties?

We werken samen met organisaties om enkele van deze typen suggesties voor te stellen. Privacy is fundamenteel voor Mozilla’s missie, en we werken alleen met partners die aan onze privacystandaarden voor Firefox voldoen. We werken voor gesponsorde resultaten voor met adMarketplace, terwijl we ook niet-gesponsorde resultaten van Wikipedia tonen.

Welke extra gegevens deelt Mozilla met haar partners voor dit experiment?

Firefox verzendt Mozilla gegevens, zoals het aantal keren dat Firefox specifieke inhoud suggereert of toont en uw klikinteracties met die inhoud, evenals basisgegevens over uw interactie met Firefox Suggesties. Mozilla deelt gegevens over hoe vaak suggesties worden getoond en suggesties worden aangeklikt op geaggregeerd niveau met onze partners, ter verificatie en verbetering van de functie.

Gerelateerde inhoud