Firefox crasht zodra gedownloade bestanden door een virusscanner worden gecontroleerd

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit artikel beschrijft de situatie waarin Firefox een melding over crashen weergeeft wanneer u bestanden probeert te downloaden of afbeeldingen probeert op te slaan.

Firefox crasht wanneer het probeert een virusscan uit te voeren

Bij sommige antivirusprogramma’s kan de de virusscan na het downloaden van bestanden Firefox laten crashen. U kunt het scannen van virussen in Firefox uitschakelen via de volgende stappen:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Bepaal de locatie van de voorkeursinstelling browser.download.manager.scanWhenDone en dubbelklik hierop om de waarde te wijzigen naar false.