Externe inhoud in berichten

E-mailberichten kunnen externe inhoud bevatten, zoals afbeeldingen of stijlbladen. Ter bescherming van uw privacy wordt externe inhoud in Thunderbird niet automatisch geladen, maar in plaats daarvan een meldingenbalk getoond die aangeeft dat externe inhoud is geblokkeerd.

Wat is externe inhoud en waarom wordt deze geblokkeerd?

Externe inhoud zijn onderdelen van een bericht (zoals afbeeldingen, stijlbladen of video’s) die niet in het bericht zelf zijn opgenomen, maar van het internet worden gedownload als u het bericht bekijkt.

Externe inhoud is een privacykwestie, omdat het de berichtafzender het volgende laat weten:

• elke keer dat u het bericht bekijkt
  • ruwe details over welke toepassing en welk platform u gebruikt
  • uw huidige geografische locatie (een ruwe benadering op basis van IP-adres)
  • dat uw e-mailadres actief wordt gebruikt

Dit zijn bijna dezelfde gegevens als die welke normaal gesproken door websites over u worden verzameld tijdens het normale surfgedrag. Hoewel browsen dezelfde privacyimplicaties heeft, is het verschil bij externe inhoud in berichten dat dit in het bijzonder op u is gericht, waardoor u kunt aannemen dat uw toegang rechtstreeks wordt gekoppeld aan uw e-mailadres. Om deze reden bevat spam ook vaak externe afbeeldingen (ook bekend als ‘webbugs’), waarmee de spammer uw adres als geldig kan markeren als de afbeelding ooit wordt geladen.

Hoe beschermt Thunderbird mijn privacy?

Standaard downloadt Thunderbird geen externe inhoud, maar geeft het een meldingenbalk weer met de tekst Om uw privacy te beschermen, heeft Thunderbird externe inhoud in dit bericht geblokkeerd.

Remote content blocked

Dit is de standaardinstelling, en wat de meeste mensen zouden moeten gebruiken. Als externe inhoud is geblokkeerd, ontvangt de afzender geen informatie over u, zoals hierboven beschreven.

Externe inhoud weergeven voor een bepaald bericht, afzender of website

Als u de afzender vertrouwt,kunt u het downloaden van externe inhoud toestaan. E-mailberichten zien er veel beter uit als afbeeldingen en stijlbladen zijn ingeschakeld. Om afbeeldingen te laden klikt u op OptiesVoorkeuren in de meldingenbalk en selecteert u een van de volgende opties:

Remote content blocking options Win Remote content blocking options

• Externe inhoud in dit bericht tonen om externe inhoud alleen voor dit bepaalde bericht te tonen
  • OptiesVoorkeuren voor externe inhoud bewerken… om externe inhoud standaard weer te geven (zie de volgende sectie)
  • Externe inhoud voor <e-mailadres> toestaan om de externe inhoud voor alle berichten van deze afzender toe te staan
  • Externe inhoud voor <website> toestaan om de externe inhoud die op deze website is opgeslagen toe te staan.
Externe inhoud toestaan voor… voegt het e-mailadres van de afzender of websites (die momenteel in het bericht zijn geblokkeerd) toe aan de uitzonderingenlijst voor externe inhoud.

Houd er echter rekening mee dat e-mailadressen eenvoudig zijn te ‘spoofen’, in tegenstelling tot websites die externe inhoud aanbieden. Zolang het netwerk niet is gecompromitteerd, is het spoofen van inhoud moeilijker dan het spoofen van e-mailadressen.

Externe inhoud standaard weergeven

Als u de privacyimplicaties van het weergeven van externe inhoud voor alle berichten wilt accepteren, kunt u Thunderbird externe inhoud standaard laten weergeven. Als u dit wilt instellen:

1. Klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Extra (ALT-x) en selecteer Opties…Klik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren of klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren .
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Plaats een vinkje naast Externe inhoud in berichten toestaan om alle externe inhoud standaard te laten laden.
    • U kunt bepaalde websites van de regel uitsluiten. Klik op de knop Uitzonderingen…, typ het adres van de website of het e-mailadres en klik op Blokkeren of Toestaan.

Deel dit artikel: http://mzl.la/1ApHqTF