Een virtueel kaartje (vCard) gebruiken

vCard is een standaard voor bestandsindelingen van elektronische visitekaartjes. vCards kunnen naam- en adresgegevens, telefoonnummers, e-mailadressen, URL’s, logo’s, foto’s etc. bevatten. vCards worden vaak aan berichten gekoppeld om de volgende redenen:

• De ontvangers van uw bericht kunnen snel en betrouwbaar uw contactgegevens aan hun persoonlijke adresboek toevoegen.
  • Ze helpen u uw ondertekening zo klein mogelijk te houden, omdat uw contactgegevens in de vCard beschikbaar zijn (en daarom niet onderaan elk e-mailbericht hoeven te worden toegevoegd).

Zie vCard op Wikipedia voor meer details over deze indeling.

Uw vCard toevoegen aan een bericht

Doe het volgende om uw vCard automatisch aan alle uitgaande berichten toe te voegen:

1. Ga naar het menu Extra > Accountinstellingen. Ga naar het menu Bewerken > Accountinstellingen.
  2. Klik op de knop Kaart bewerken… om de gegevens van uw virtuele kaart te configureren.
  3. Plaats een vinkje bij Mijn vCard aan berichten koppelen zoals in de afbeelding weergegeven als u uw vCard standaard aan al uw uitgaande berichten wilt koppelen.

attach your vcardattach your vcard-mac

Naast het automatisch koppelen van uw vCard kunt u deze ook aan individuele berichten koppelen. Klik hiervoor tijdens het opstellen van een bericht op het pijltje bij de knop Bijlage en plaats of haal het vinkje weg bij het menu-item Persoonlijke visitekaart (vCard).

attach vcard during compositionattach vcard during composition-mac

Omgaan met ontvangen vCards

Wanneer een vCard aan een bericht is gekoppeld, zal het bericht een bijlage met een *.vcf-extensie bevatten. Thunderbird zal deze bijlage automatisch herkennen en hiervan in de berichttekst een voorbeeld weergeven, zoals hieronder weergegeven:

vcard preview

Klik op het pictogram om de vCard te openen en aan uw adresboek toe te voegen.

Een vCard als bijlage wordt alleen door Thunderbird herkend als het bericht de indeling ‘Originele HTML’ heeft. U kunt uw gekozen berichtindeling controleren in het menu Beeld > Berichttekst als. Zorg er ook voor dat Beeld -> Bijlagen in bericht weergeven is aangevinkt.