Een nieuwe gebeurtenis of taak aanmaken

Dit artikel beschrijft hoe u een nieuwe gebeurtenis of taak in Lightning onder Thunderbird kunt aanmaken.

Gebeurtenis - Een agendavermelding die iets wat gaat plaatsvinden voorstelt, of u actie onderneemt of niet. Meetings en verjaardagen zijn voorbeelden van gebeurtenissen.

Taak - Een agendavermelding die een bepaalde actie door u voorstelt. Een verslag schrijven of een klant bezoeken zijn voorbeelden van taken.

Een nieuwe gebeurtenis aanmaken

Het aanmaken van een nieuwe gebeurtenis is makkelijk. Voer eenvoudig een van de volgende acties uit:

• Klik op het menu Bestand boven in het Thunderbird-venster, of klik op de menuknop New Fx MenuDe afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet..
  • Selecteer het submenu Nieuw en selecteer Gebeurtenis.
  • Druk op de sneltoets Ctrl + I.
  • Klik op de knop Nieuwe gebeurtenis in het Venster Vandaag.
  • Dubbelklik op Vandaag, Morgen of Binnenkort in het gebeurtenissenoverzicht van het Venster Vandaag.

De bovenstaande methoden werken zowel in de Agendamodus als in de Gebeurtenismodus, maar u kunt ook de hiervoor bestemde knop Nieuwe gebeurtenis in de ‘Agendawerkbalk’ gebruiken:

In dit venster kunt u de details van de gebeurtenis instellen. Dit is een lijst van alle mogelijke waarden:

• Titel: de naam van de gebeurtenis. Dit is wat u bij een eerste aanblik van de agenda zult zien.
  • Locatie: waar de gebeurtenis zal plaatsvinden.
  • Categorie: wat is het voor een gebeurtenis?
  • Agenda: in welke agenda u de gebeurtenis wilt opslaan (zie Creating new calendars).
  • Begin en Einde: kies de tijdstippen waarop de gebeurtenis begint en eindigt.
  • Herhalen: als deze gebeurtenis opnieuw plaatsvindt, vinkt u dit aan (zie Een herhalende gebeurtenis aanmaken).
  • Herinnering: zal op een gegeven tijdstip voor de gebeurtenis een alarmmelding doen verschijnen.
  • Beschrijving: een korte beschrijving/lijst van de gebeurtenis.

Standaard wordt van gebeurtenissen aangenomen dat ze een begin- en een eindtijd en -datum hebben.

U kunt deze datums en tijdstippen instellen door ze via het toetsenbord in de hiervoor bestemde velden in te voeren, of door op de uitrollijst in hetzelfde veld te klikken. De volgende keuzeopties zullen dan verschijnen:

Bij het wijzigen van de begindatum zal de einddatum automatisch op dezelfde datum worden ingesteld.

U selecteert een tijdstip door eerst de uren en dan de minuten te selecteren. Het venster zal na het invoeren van de minuten automatisch worden gesloten.

Als u een tijdstip wilt gebruiken dat niet zichtbaar is, kunt u de selecties uitbreiden door op de knop >> in de rechteronderhoek te klikken.

Als de gebeurtenis geen begin- of eindtijd bevat, kunt u het selectievakje De hele dag selecteren, waarna de begin- en eindtijd grijs zullen worden.

Een nieuwe taak aanmaken

Voer een van de volgende actie uit om een nieuwe taak aan te maken:

• Klik op het menu Bestand boven in het Thunderbird-venster, of klik op de menuknop New Fx MenuDe afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet..
  • Selecteer het submenu Nieuw en selecteer Taak.
  • Druk op de sneltoets Ctrl + D.
  • Klik op de knop Nieuwe taak in het Venster Vandaag.