Cookies inschakelen op de iPhone

Mozilla Persona (voorheen bekend als BrowserID) is een nieuwe manier voor gebruikers om zich bij websites aan te melden via hun e-mailadres. Implementaties van Mozilla Persona zijn doorgaans afhankelijk van cookies, maar in versies van de iPhone met iOS 5 zijn cookies standaard uitgeschakeld.

Dit artikel beschrijft hoe men cookies op de iPhone kan instellen, waardoor iPhone-gebruikers zich bij websites kunnen aanmelden met Mozilla Persona.

1. Selecteer het pictogram Instellingen vanaf het beginscherm:

iPhone-home-settings
  2. Selecteer Safari in de Instellingen:

settings-safari
  3. Selecteer “Cookies accepteren” in de instellingen van Safari:

safarisettings-cookies
  4. Selecteer “Van bezocht” in de cookie-instellingen:

cookiesettings-fromvisited

U dient Safari opnieuw op te starten om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Om Safari opnieuw te starten:

1. Druk nogmaals op de knop Home en selecteer het Safari-pictogram om Safari te openen:

home-safari-iPhone
  2. Druk zodra Safari is geopend nogmaals op de knop Home en houd deze nu enkele seconden ingedrukt, totdat het beginscherm weer verschijnt.
  3. Selecteer nogmaals het Safari-pictogram om Safari opnieuw te openen.