Contacten toevoegen, beheren en delen in Firefox OS

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

De app Contacten in Firefox OS maakt communiceren met uw favoriete personen eenvoudig. U kunt zelfs rechtstreeks contacten vanuit Facebook en populaire e-mailservices toevoegen. We gaan beginnen!

Hoe werkt de app Contacten?

Met de app Contacten kunt u contact opnemen met uw vrienden via de volgende opties:

• Telefoon
  • E-mail
  • Bericht
Tip: maak van een contact een “Favoriet” en het wordt boven in uw contactenlijst getoond.

Handmatig contacten toevoegen

Zo voegt u contacten op de ouderwetse maner toe:

1. Tik op de plusknop naast de instellingen om naar het scherm Contact toevoegen te gaan.

Manual contactfirefox os contacts 2.0
  2. Voer een naam, nummer, foto etc. in.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op de knop Gereed om uw nieuwe contact op te slaan.

Contacten importeren

Als u al contacten op of in uw simkaart, SD-kaart, of Gmail-, Outlook- (en Hotmail-) en Facebook-accounts hebt, kunt u tijd besparen door deze door Firefox OS te laten importeren.

Importeren vanaf simkaart of geheugenkaart

1. Open de applicatie Contacten contacts app.
  2. Tik op het tandwielpictogram Gray FxOS settings gear.
  3. Tik om vanaf Simkaart of Geheugenkaart te importeren.

Contacts import
  4. Tik op de knop Alle selecteren of selecteer de contacten die u wilt importeren.
  5. Tik in de rechterbovenhoek op Importeren.

6. Wacht tot de contacten naar uw apparaat zijn geïmporteerd.
Tip: er zijn apps van derden waarmee u contacten vanuit vCard-bestanden op uw SD-kaart kunt importeren. Bezoek hiervoor de Marketplace.

Importeren vanuit Gmail, Outlook of Facebook

1. Open de applicatie Contacten contacts app.
  2. Tik op het tandwielpictogram Gray FxOS settings gear.
  3. Tik om vanaf Gmail, Outlook of Facebook te importeren.

Contacts import
  4. Meld u aan zoals wordt gevraagd.
  5. Tik op de knop Alle selecteren of selecteer de contacten die u wilt importeren.
  6. Tik in de rechterbovenhoek op Importeren.

Select contacts to import
  7. Wacht tot de contacten naar uw apparaat zijn geïmporteerd.

Als een contact met Facebook is gekoppeld, hebt u via de app Contacten drie extra opties.

• Een Facebook-bericht verzenden
  • Een bericht plaatsen op het Facebook-prikbord
  • Het Facebook-profiel weergeven
Contact screencontact screen 2.0
Tip: maak van een contact een “Favoriet” en het wordt boven in uw contactenlijst getoond.

Importeren vanaf simkaart of geheugenkaart

1. Open de applicatie Contacten contacts appcontacts 2.0.
  2. Tik op het tandwielpictogram Gray FxOS settings geargear 2.0.
  3. Tik op Contacten importeren.
  4. Tik om vanaf Simkaart of Geheugenkaart te importeren.

contact import 12
  5. Selecteer de contacten die u wilt importeren of tik op Alle selecteren om de hele lijst te selecteren.
  6. Tik in de rechterbovenhoek op Importeren.
Tip: er zijn apps van derden waarmee u contacten vanuit vCard-bestanden op uw SD-kaart kunt importeren. Bezoek hiervoor de Marketplace.

Importeren vanaf simkaart

Als uw telefoon meerdere simkaarten bevat, kunt u zelfs contacten vanaf beide kaarten importeren.

1. Open de applicatie Contacten contacts appcontacts 2.0.
  2. Tik op het tandwielpictogram Gray FxOS settings geargear 2.0.
  3. Tik op Contacten importeren.
  4. Tik om vanaf Simkaart te importeren.

contact import 12
  5. Selecteer de contacten die u wilt importeren of tik op Alle selecteren om uw hele lijst te selecteren.
  6. Tik in de rechterbovenhoek op Importeren.

Importeren vanaf telefoongeheugen of geheugenkaart

Het is mogelijk om contacten te importeren die in een vCard-bestand (versie 3.0) zijn opgeslagen.

Tip: een handig hulpmiddel voor het beheren van vCards via een Excel-blad is VCard-Grid. VCard-Grid is een programma van derden. Als u problemen hebt met het gebruik van VCard-Grid, neem dan contact op met de ontwikkelaar ervan.
  1. Bewaar het .vcf-bestand in uw telefoongeheugen (interne kaart) of op uw geheugenkaart (SD-kaart).
  2. Open de applicatie Contacten contacts appcontacts 2.0.
  3. Tik op het tandwielpictogram Gray FxOS settings geargear 2.0.
  4. Tik op Contacten importeren.
  5. Tik om vanaf Interne kaart of SD-kaart te importeren. Resultaat: er wordt begonnen met het importeren van alle contacten.

contact import 13
    result contact import 13

Importeren vanaf Gmail of Outlook

1. Open de applicatie Contacten contacts appcontacts 2.0.
  2. Tik op het tandwielpictogram Gray FxOS settings geargear 2.0.
  3. Tik op Contacten importeren.
  4. Tik om vanaf Gmail of Outlook te importeren.

contact import 12
  5. Meld u aan zoals wordt gevraagd.
  6. Selecteer de contacten die u wilt importeren of tik op Alle selecteren om de hele lijst te selecteren.
  7. Tik in de rechterbovenhoek op Importeren.

import gmailimport gmail 2.0

Importeren vanaf Facebook

1. Open de applicatie Contacten contacts appcontacts 2.0.
  2. Tik op het tandwielpictogram Gray FxOS settings geargear 2.0.
  3. Tik op de knop naast Vrienden synchroniseren.

Facebook Sync Friends
  4. Meld u aan bij Facebook zoals wordt gevraagd.
  5. Selecteer de contacten die u wilt importeren of tik op Alle selecteren om al uw contacten te importeren.
  6. Tik in de rechterbovenhoek op Importeren om het importproces te starten.

Facebook import

Als een contact met Facebook is gekoppeld, hebt u via de app Contacten drie extra opties.

• Een Facebook-bericht verzenden
  • Een bericht plaatsen op het Facebook-prikbord
  • Het Facebook-profiel weergeven
Contact screencontact screen 2.0

Het importeren van een vriend naar uw contacten vanuit Facebook zal automatisch een koppeling met hun profiel maken, maar u kunt dit ook handmatig doen:

1. Selecteer het contact dat u wilt koppelen.
  2. Tik op de knop Contact koppelen.
  3. Er wordt een lijst van mogelijke overeenkomsten met Facebook-vrienden weergegeven. Tik eenvoudig op de juiste en de vriend zal worden gekoppeld.

Een contact toevoegen vanuit een andere Firefox OS-app

Voeg contacten rechtstreeks toe vanuit de apps Berichten, E-mail en Telefoon. U kunt ervoor kiezen om die contactgegevens van elke app aan een bestaand contact toe te voegen, of een heel nieuw contact aan te maken.

• Tik in de app Berichten op het bericht om dit te openen. Tik op het telefoonnummer boven in het scherm en kies of u een nieuw contact wilt aanmaken of dat u het nummer aan een bestaand contact wilt toevoegen.
  • Open een bericht in de app E-mail en tik op het e-mailadres dat u wilt toevoegen. Kies of u een nieuw contact wilt aanmaken of dat u het e-mailadres aan een bestaand contact wilt toevoegen.
  • Tik in de app Telefoon op een nummer in het oproeplogboek om uw keuzes voor het toevoegen van dat nummer aan een bestaand contact te zien of het aanmaken van een nieuw contact te zien.

Add to contacts

Noot: deze functie is beschikbaar in Firefox OS versie 1.1 en hoger. Niet zeker welke versie van Firefox OS u hebt? Lees hier hoe u dit te weten komt.

Een contact verwijderen

1. Tik op het contact dat u wilt verwijderen.
  2. Tik rechts bovenaan op de knop voor het bewerken van een contact edit contactedit contact 2.0.
  3. Scroll naar de onderkant van het scherm, tik op Contact verwijderen en dan op Verwijderen.

Uw contacten naar andere apparaten exporteren

Kopieer uw contacten naar andere apparaten door ze naar uw simkaart, geheugenkaart of via bluetooth te exporteren.

1. Open de app Contacten en tik daarna op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek om het onderstaande scherm voor Instellingen te zien.

export sim
  2. Kies de methode volgens welke u uw contacten wilt exporteren: simkaart, geheugenkaart of bluetooth. Als u bluetooth kiest, dient u op het volgende scherm het apparaat waarnaar u de contacten wilt overdragen te selecteren.
  3. Het scherm toont de contacten die u momenteel op uw telefoon hebt. Tik op het vakje naast elk contact dat u wilt overzetten, of tik op Alle selecteren om ze allemaal over te zetten.
  4. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op Exporteren zodra u al uw contacten hebt gekozen.

choose contacts

Een melding zal de voortgang tonen. Zodra het exporteren is voltooid, kunt u de app sluiten.

Nu u contacten hebt toegevoegd, bent u klaar om ze te bellen of een bericht te sturen. Zie Bellen en voicemail benaderen in Firefox OS voor meer informatie.