Configuratie-editor voor Firefox

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 101701
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: eerste vertaling
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

De configuratie-editor van Firefox (about:config-pagina) vermeldt toepassingsinstellingen die bekend zijn als voorkeuren die uit de bestanden prefs.js en user.js in het Firefox-profiel worden gelezen, evenals uit standaardwaarden van de toepassing. Veel van deze voorkeuren zijn niet aanwezig in het dialoogvenster OptiesVoorkeuren.

Waarschuwing: het wijzigen van deze geavanceerde instellingen kan Firefox soms niet meer laten werken of vreemd gedrag veroorzaken. U dient dit alleen te doen als u weet wat u doet of als u betrouwbaar advies opvolgt.

about:config openen

Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.

aboutconfig

Voorkeuren toevoegen, aanpassen en herinitialiseren

right

Om een nieuwe voorkeur toe te voegen klikt u met de rechtermuisknop ergens in de lijst met voorkeuren. In het contextmenu selecteert u Nieuw, en daarna het type voorkeur dat u toevoegt.

• String is een willekeurige reeks van tekst
  • Integer is een getal
  • Boolean is true of false (waar of niet waar)

Om een bestaande voorkeur aan te passen klikt u met de rechtermuisknop op de voorkeur, selecteert u Aanpassen en typt u de nieuwe waarde in. Voor boolean (true/false-)voorkeuren is de aangeboden selectie Omschakelen.

Om een voorkeur naar de standaardwaarde terug te zetten of een toegevoegde voorkeur te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de voorkeur en selecteert u Herinitialiseren. Als u de vermelding via about:config hebt toegevoegd, zal de voorkeur na het herstarten van Firefox niet meer worden vermeld. (Voor het herinitialiseren van alle voorkeuren, zie het artikel Voorkeuren van Firefox herinitialiseren om problemen te analyseren en verhelpen).

Zoeken naar voorkeuren

Om bepaalde voorkeuren snel te vinden kunt u het veld Zoeken: boven in de pagina about:config gebruiken. Als u bijvoorbeeld snippet in het veld Zoeken invoert, wordt de voorkeur browser.aboutHomeSnippets.updateUrl zichtbaar. Houd er rekening mee dat voorkeurnamen zelf hoofdlettergevoelig zijn, maar zoektermen niet.

Gebaseerd op informatie van About:config (mozillaZine KB)