Bijlagen gebruiken

Bijlagen zijn bestanden die samen met een e-mailbericht worden verzonden. Bijna elk type bestand kan via e-mail worden verzonden, waaronder video’s, muziek, afbeeldingen en documenten. Er gelden echter bepaalde beperkingen voor bijlagen, zoals de bestandsgrootte en toegestane bestandsextensies.

Bijlagen aan een bericht toevoegen

1. Stel een nieuw bericht op.
  2. Klik op Bijlage.

New Email Attach Button

3. Blader naar de locatie van het bestand dat u wilt koppelen.

Browse for attachment win7

4. Selecteer het gewenste bestand en klik op Openen.
  5. Herhaal dit totdat alle gewenste bestanden zijn toegevoegd.

Als alternatief kunt u bestanden vanaf uw bureaublad, bestandsverkenner en diverse andere toepassingen naar de rechterbovenhoek van een nieuw bericht slepen.

Bestandsbeperkingen

De meeste e-mailproviders (waaronder Hotmail, Gmail en Yahoo) beperken het type en de grootte van bijlagen. Beperkingen op bestandstypen voorkomen dat kwaadwillende inhoud wordt meegestuurd. Beperkingen op grootte voorkomen dat zeer grote bijlagen worden verzonden, wat de mailservers en client-toepassingen zou kunnen dichtdrukken.

Onder beperkingen in bestandsgroottes van bekende e-mailproviders vallen:

• Hotmail: 25 MB
  • Gmail: 25 MB
  • Yahoo: 25MB
Als u een grote bijlage wilt verzenden, lees dan het artikel Hoe kan ik een grote bijlage verzenden?

Onder veelal beperkte bestandstypen vallen:

• ‘ade’, ‘adp’, ‘bat’, ‘chm’, ‘cmd’, ‘com’, ‘cpl’, ‘exe’, ‘hta’, ‘ins’, ‘isp’, ‘jse’, ‘lib’, ‘mde’, ‘msc’, ‘msp’, ‘mst’, ‘pif’, ‘scr’, ‘sct’, ‘shb’, ‘sys’, ‘vb’, ‘vbe’, ‘vbs’, ‘vxd’, ‘wsc’, ‘wsf’ en ‘wsh’.

Bijlagen ontvangen

De bijlage-indicator is een paperclip. Deze verschijnt bij alle berichten die een bijlage bevatten, zowel verzonden als ontvangen.

Attachment Icon

Bijlagen bekijken:

1. Open het bericht dat de bijlage(n) bevat.
  2. Onder het bericht verschijnt een samenvatting van de bijlagen.
  3. Gebruik de knop Opslaan om de bijlage op te slaan.
  4. Het uitgevouwen menu biedt de volgende opties:
    • Openen - Opent het bestand met de standaardtoepassing dat met het bestandstype is verbonden.
    • Opslaan als… - Slaat het bestand op op een locatie naar keuze.
    • Ontkoppelen - Slaat het bestand op op een locatie naar keuze alvorens te vragen of u het bestand van het e-mailbericht wilt ontkoppelen.
    • Verwijderen - Vraagt u de bijlage uit het e-mailbericht te verwijderen.

Attachments drop down menu

Ga naar het menu Bestand > Bijlagen en selecteer een van de volgende opties om alle bijlagen die met een bericht zijn verbonden te manipuleren:

Ga naar het menu Bericht > Bijlagen en selecteer een van de volgende opties om alle bijlagen die met een bericht zijn verbonden te manipuleren:

• Alles openen…
  • Alles opslaan…
  • Alles ontkoppelen…
  • Alles verwijderen…

Zie ook