Automatisch antwoord

Een “automatisch antwoord” (ook bekend als “antwoord bij afwezigheid” of “afwezigheidsbericht”) is een automatisch bericht dat door de mailserver wordt gegenereerd als antwoord op inkomende berichten. Het wordt gebruikt om personen die u e-mailberichten sturen te informeren dat u niet bereikbaar bent.

Achtergrond

Thunderbird biedt geen eenvoudige manier om zodanig met de mailserver te communiceren dat de server automatische antwoorden moet uitgeven. Hiervoor bestaat een protocol, maar helaas is dit niet door de meerderheid van e-mailproviders aangenomen, en aangezien zij zich doorgaans op webmail richten, is het onwaarschijnlijk dat dit zal veranderen.

Een suggestie die vaak voorbij komt is het aanmaken van een berichtfilter en het beantwoorden van alle berichten met een sjabloon. Deze oplossing vereist wel dat uw apparaat is ingeschakeld en dat Thunderbird de hele tijd actief is, ook als u weg bent. Aangezien dit eigen problemen met betrekking tot beveiliging en veiligheid kan opleveren, wordt dit niet aanbevolen.

De webinterface van uw provider gebruiken

De meeste e-mailproviders bieden toegang tot een webgebaseerde e-mailinterface die kan worden gebruikt om een afwezigheidsbericht te configureren, en het gebruik daarvan is de meest eenvoudige oplossing. Hieronder worden de koppelingen naar afwezigheidsberichten voor een aantal bekende mailproviders vermeld.

AOL

Zie het online hulpartikel bij AOL, genaamd Setup an away message in AOL WebMail.

Comcast

http://customer.comcast.com/help-and-support/internet/xfinity-connect-advanced-features

Charter

http://www.myaccount.charter.com/customers/support.aspx?SupportArticleID=1154#Vacation%20Message

Fastmail.fm

http://www.fastmail.fm/help/managing_email_vacation_message_auto-reply.html

Gmail

https://mail.google.com/mail/?shva=1#settings

Hotmail/Live

http://www.windowslivehelp.com/solution.aspx?solutionid=ab36f2fd-92ca-465a-9df4-10e36a57a2bc

GMX

Er bestaat een eenvoudige handleiding over de autoresponder op de Facebook-pagina van GMX.

Runbox

https://support.runbox.com/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=34&nav=0,4

RoadRunner

http://support.brighthouse.com/Article/Vacation-Automatic-Reply-Message-1988/?searchid=266929&pos=2 http://support.brighthouse.com/Article/Return-Vacation-Cancel-Automatic-Reply-2550/

Yahoo

http://help.yahoo.com/l/us/yahoo/mail/ymail/basics/basics-52.html