Firefox-vertaling voor Android

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 280179
  • Gemaakt:
  • Auteur: Mad Maks
  • Commentaar: kleine correctie
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Mad_Maks
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie
Deze functie is nog experimenteel en wordt geleidelijk uitgerold. Hij is mogelijk momenteel nog niet voor u beschikbaar.

Firefox voor Android versie 126 heeft een nieuwe ingebouwde vertaalfunctie toegevoegd, waarmee u naadloos op het web kunt surfen in de taal van uw voorkeur. Als u op een website navigeert, vertaalt Firefox doorlopend nieuwe inhoud in realtime.

Noot: anders dan andere browsers, die afhankelijk zijn van cloudservices, houdt Firefox uw gegevens veilig op uw apparaat. Er is geen privacyrisico van het verzenden van tekst naar derden voor analyse, omdat de vertaling op uw apparaat plaatsvindt, niet extern.

De vertaalwerkbalk gebruiken

Een webpagina vertalen:

1. Als u een webpagina bezoekt in een ondersteunde taal, wordt het vertaalpaneel automatisch geopend. Als het niet wordt geopend, tik dan op het vertaalpictogram in de werkbalk of selecteer Pagina vertalen in het appmenu.
    Translations in Fenix Menu Bar
  2. Selecteer hierna de gewenste taal om naar te vertalen vanuit het onderste vervolgkeuzemenu, wat vooraf wordt ingevuld met uw eerste voorkeurstaal. Gebruik het vervolgkeuzemenu om deze te wijzigen.
    Fenix Translations panel
  3. Tik op Vertalen om de hele pagina te vertalen.
  4. Tik om de pagina weer in de oorspronkelijk taal te tonen op het werkbalkpictogram Fenix translations icon - on en selecteer vervolgens Origineel tonen.

Vertaalinstellingen aanpassen

Om uw vertaalervaring aan te passen:

1. Tik op het vertaalpictogram in de werkbalk.
    Translations in Fenix Menu Bar
  2. Tik op het tandwielpictogram rechtsbovenin het vertaalpaneel.
    Fenix translations panel - settings
  3. Verschuif de schakelaar voor de instelling die u toe wilt passen.
    Fenix translations settings
  4. Zet de schakelaar weer in de oorspronkelijke stand om een wijziging ongedaan te maken.

Downloadvoorkeuren voor talen selecteren

Volg deze stappen om uw downloadvoorkeuren voor talen in Firefox voor Android aan te passen:

1. Tik op het vertaalpictogram in de werkbalk.
    Translations in Fenix Menu Bar
  2. Tik op het tandwielpictogram rechtsbovenin het vertaalpaneel.
    De afbeelding ‘Fenix translations panel - settingsl’ bestaat niet.
    Fenix translation settings 2
  3. Schakel de optie Talen altijd downloaden in gegevensbesparingsmodus in of uit, afhankelijk van uw voorkeur.
    Fenix translations

Veelgestelde vragen

Waarom heb ik geen toegang tot vertalingen op mijn Android-apparaat?

Vertaling wordt nog niet op alle Android-apparaten ondersteund.

Werkt de vertaalfunctie van Firefox met niet-tekstuele inhoud, zoals afbeeldingen of video’s?

Nee, de vertaalfunctie verwerkt momenteel alleen tekstinhoud op webpagina’s, dus hij verwerkt geen niet-tekstuele elementen zoals afbeeldingen, video’s of interactieve elementen.

Wat als ik een pagina met gemengde talen of inhoud in meerdere talen tegenkom? Werkt de vertaling dan nog steeds?

Omdat de vertaalfunctie vooral focust op de voornaamste taal van de webpagina, verwerkt deze mogelijk pagina’s met gemengde talen of inhoud in meerdere talen niet optimaal.

Kan ik een pagina gedeeltelijk vertalen, bijvoorbeeld alleen een specifieke sectie of paragraaf?

Momenteel is de vertaalfunctie ontworpen om de gehele pagina te vertalen. Vertaling van specifieke secties of paragrafen wordt niet ondersteund.

Kan Firefox pagina’s die door een wachtwoord worden beschermd of zich achter aanmeldschermen bevinden vertalen?

Ja, Firefox kan pagina’s die door een wachtwoord worden beschermd of waarvoor aanmelden verplicht is vertalen, zolang de inhoud volledig op uw scherm wordt getoond. De vertaalfunctie werkt op alle inhoud van een webpagina die Firefox kan benaderen en verwerken.

Hoe toon ik een pagina in de oorspronkelijk taal na vertaling?

Om een pagina in de oorspronkelijke taal terug te zetten na vertaling, tik op het werkbalkpictogram Fenix translations icon - on en selecteer vervolgens Origineel tonen.

Waarom moet ik talen downloaden?

Door het downloaden van talen kan Firefox vertalingen lokaal in uw browser uitvoeren, waardoor uw privacy en beveiliging prioriteit krijgen. Tijdens het vertalen downloadt Firefox gedeeltelijke taalbestanden naar uw browserbuffer, al naar gelang uw behoefte. Als uw apparaat de gegevensbesparingsmodus gebruikt, vraagt Firefox u of de taal mag worden gedownload. U kunt deze instelling uitschakelen door Altijd downloaden in gegevensbesparingsmodus te selecteren.

1. Fenix translation settings 3

Hoe kan ik onjuiste vertalingen melden?

U kunt helpen Firefox-vertalingen te verbeteren door onjuistheden te melden via dit formulier.