Adaptief zoeken gebruiken om gepersonaliseerde apps te ontdekken

Firefox OS bevat een eenvoudig te gebruiken optie voor het adaptief zoeken naar apps. Typ eenvoudig een woord (zoals “sushi”) om gerelateerde apps voor mobiel te vinden. Sommige apps kunnen zelfs van uw locatie gebruikmaken om hun weergegeven inhoud aan te passen. Op deze manier kunt u allerlei apps uitproberen. Iets gevonden dat u echt aanstaat? Sla het op naar uw startscherm voor eenvoudige toegang. Aan de slag!

Apps zoeken of verkennen

1. Toegang tot het scherm:
    • Voor Firefox OS v 1.0.1: veeg vanaf het startscherm naar rechts.
    • Voor Firefox OS v 1.1: tik eenvoudig op de zoekbalk op het startscherm - naar rechts vegen is niet nodig.
    • Niet zeker welke versie van Firefox OS u hebt? Lees hier hoe u dit te weten komt.
  2. Tik op een categorie, zoals “social” of “games” (hiernaar wordt ook verwezen als mappen) om beschikbare apps te verkennen.

Browse apps
  3. Of typ een trefwoord in het zoekveld. De gevonden apps zijn gerelateerd aan uw zoekopdracht. Openen van de YouTube-app met een zoekopdracht naar “The Beatles” bijvoorbeeld zal muziek en video’s van The Beatles geven.

Search apps
  4. Tik nu op een app om deze zonder het downloaden of installeren ervan uit te proberen.

Een app aan uw startscherm toevoegen

Iets nuttigs gevonden? Dit kunt u opslaan.

1. Tik op het pijltje in de rechteronderhoek van een willekeurig geopende app om het menu zichtbaar te maken.

App menu
  2. Tik daarna op de ster om de app naar uw startscherm op te slaan.

Save app to home screen
  3. Bevestig wat u wilt opslaan.
    • Als dit een app is waarnaar u hebt verkend vanaf een map, zoals “games”, tik dan eenvoudig op de naam van de app op het bevestigingsscherm, en de app zal worden opgeslagen.
    • Als dit een app is die u hebt gevonden door te zoeken, hebt u wellicht 2 keuzes. Als u bijvoorbeeld naar “The Beatles” hebt gezocht en daarna YouTube hebt geopend, kunt u alleen de app kiezen, of de aan uw zoekopdracht naar Beatles aangepaste app.

Two app choices

Navigeren op het zoekscherm

Zo raakt u bekend met de mogelijkheden.

• Scroll verder omlaag op de pagina om meer resultaten te laden.
  • Keer terug naar het scherm met zoekresultaten door op de startknop van uw apparaat te tikken.
  • Eerdere zoekopdrachten zijn beschikbaar onder de zoekbalk. Veeg deze naar links om er meer te zien.
    Tip: als u ver genoeg door de zoekresultaten scrollt, ziet u een koppeling Geschiedenis wissen die u kunt gebruiken om de geschiedenis van het zoeken naar apps te wissen.

Het zoekscherm ordenen

Pas het zoekscherm naar wens aan.

• Tik en houd uw vinger enkele seconden op een “map” (de mappen beginnen te schudden). Daarna kunt u een map heen en weer slepen om deze te herschikken of op de rode X tikken om deze te verwijderen.
  • Tik op de knop + om nieuwe mappen aan het zoekscherm toe te voegen.

Apps vinden via Slimme collecties

1. Tik in het startscherm op een voorbereide categorie zoals “Sociaal” of “Games” (hiernaar wordt ook verwezen als Slimme collecties) om door beschikbare apps te bladeren.

Browse apps
  2. Of typ een trefwoord in het zoekveld om alle gerelateerde apps te vinden. Tik op een app om deze te proberen zonder hem te downloaden of te installeren.

search smart
Maak van elke zoekopdracht een Slimme collectie! Tik gewoon op de ster naast uw zoekopdracht om die collectie op het startscherm op te slaan (zoals hierboven weergegeven).

Een app aan uw startscherm toevoegen

Iets nuttigs gevonden? Dit kunt u opslaan.

1. Tik op het pijltje in de rechteronderhoek van een willekeurig geopende app om het menu zichtbaar te maken.

App menu
  2. Tik daarna op de ster om de app naar uw startscherm op te slaan.

Save app to home screen
  3. Bevestig wat u wilt opslaan.
    • Als dit een app is waarnaar u hebt verkend vanaf een map, zoals “games”, tik dan eenvoudig op de naam van de app op het bevestigingsscherm, en de app zal worden opgeslagen.
    • Als dit een app is die u hebt gevonden door te zoeken, hebt u wellicht 2 keuzes. Als u bijvoorbeeld naar “The Beatles” hebt gezocht en daarna YouTube hebt geopend, kunt u alleen de app kiezen, of de aan uw zoekopdracht naar Beatles aangepaste app.

Two app choices

Navigeren op het zoekscherm

Zo raakt u bekend met de mogelijkheden.

• Scroll verder omlaag op de pagina om meer resultaten te laden.
  • Keer terug naar het scherm met zoekresultaten door op de startknop van uw apparaat te tikken.
  • Eerdere zoekopdrachten zijn beschikbaar onder de zoekbalk. Veeg deze naar links om er meer te zien.
    Tip: als u ver genoeg door de zoekresultaten scrollt, ziet u een koppeling Geschiedenis wissen die u kunt gebruiken om de geschiedenis van het zoeken naar apps te wissen.

Het zoekscherm ordenen

Pas het zoekscherm naar wens aan.

• Tik en houd uw vinger enkele seconden op een “map” (de mappen beginnen te schudden). Daarna kunt u een map heen en weer slepen om deze te herschikken of op de rode X tikken om deze te verwijderen.
  • Tik op de knop + om nieuwe mappen aan het zoekscherm toe te voegen.

Deel dit artikel: http://mzl.la/190iMvn