Windows Media Player afspelen op Mac-Linux

Dit artikel beschrijft welke browserplug-ins nodig zijn om ingebedde Windows-media af te spelen in Firefox op een Mac of een computer waarop een Linux-distributie werkt.

Mac

Windows Media Player was beschikbaar voor de Mac, maar wordt niet meer ondersteund door Microsoft. De beste vervanging is Flip4Mac, dat afspeelmogelijkheden voor Windows-media toevoegt aan Quicktime.

Systeemvereisten

Flip4Mac is een add-on voor Quicktime, zodat eerst Quicktime moet zijn geïnstalleerd. Doorgaans is Quicktime al standaard aanwezig op een Mac. Voor meer informatie, zie het artikel Quicktime.

Installatie

Download en installeer Flip4Mac van de officiële website: flip4mac.com.
Op de website staat een meer gedetailleerde installatie- en gebruikershandleiding.

Linux

Windows Media Player is nooit beschikbaar geweest voor Linux. mplayer is een populaire Linux-mediaspeler die Windows-media kan afspelen. Er is een plug-in-versie beschikbaar voor Firefox.

Installatie

De plug-in kan normaal gesproken worden geïnstalleerd als softwarepakket voor de meest recente Linux-distributies. Via Software toevoegen/verwijderen of Pakketbeheer kunt u de plug-in installeren (op Ubuntu heet het pakket bijvoorbeeld mozilla-mplayer). De plug-in kan ook vanaf de mplayerplug-in-website worden gedownload en gecompileerd vanuit de broncode. Kijk op de website voor verdere instructies.