Op Tab-toets drukken selecteert geen menu’s of knoppen

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

In de configuratie van Firefox kan worden bepaald hoe de Tab-toets tussen webpagina-elementen beweegt.

Om deze instelling te wijzigen:

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Klik met de rechtermuisknopHoud de Ctrl-toets ingedrukt, klik op een willekeurige plek in het venster en kies Nieuw, gevolgd door Integer.
  3. Typ accessibility.tabfocus in het venster Voer de voorkeurnaam in en klik op OK.
  4. Voer vervolgens de waarde in om in te stellen hoe u wilt dat de Tab-toets zich gedraagt:
    • 1 zal tekstvelden selecteren bij het indrukken, maar geen koppelingen of andere formulierelementen.
    • 2 zal tekstvelden en andere formulierelementen selecteren bij het indrukken, maar geen koppelingen.
    • 4 zal tekstvelden en koppelingen selecteren bij het indrukken, maar geen andere formulierelementen.
    • 6 zal koppelingen, tekstvelden en formulierelementen selecteren.
  1. Klik op OK.

Gebaseerd op informatie van Keyboard Navigation: Tabbing (Mozilla.org QA) en Accessibility.tabfocus (mozillaZine KB).

In de configuratie van Firefox kan worden bepaald hoe de Tab-toets tussen webpagina-elementen beweegt. Op Mac-systemen worden bij het gebruik van het toetsenbord om in formulieren te navigeren standaard alleen tekstvelden geselecteerd.

1. Open de Systeemvoorkeuren van Mac.
  2. Selecteer het paneel Toetsenbord.
  3. Selecteer het tabblad Toetscombinaties.
  4. Selecteer Alle regelaars in de sectie “Uitgebreide toetsenbordfuncties” onderaan in het paneel.