Kan niet schuiven met pijltoetsen

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Als u niet verticaal of horizontaal kunt schuiven door de pijltoetsen op uw toetsenbord te gebruiken, hebt u wellicht per ongeluk Cursornavigatie ingeschakeld.

Cursornavigatie wordt in-/uitgeschakeld door op F7 te drukken. Hiermee kunt u op dezelfde manier door een webpagina bladeren als hoe u dat in een tekstverwerker zou doen. Ergens in het document zal een inlasteken verschijnen dat met de pijltoetsen kan worden verplaatst, en dat kan worden gebruikt om tekst te selecteren en koppelingen aan te klikken door alleen het toetsenbord te gebruiken. Wanneer u op F7 drukt terwijl Cursornavigatie is uitgeschakeld, zult u een dialoogvenster zien dat er als volgt uitziet:

Als u Dit dialoogvenster niet opnieuw tonen hebt aangevinkt, zal Firefox Cursornavigatie inschakelen zonder om toestemming te vragen. Doe het volgende om dit terug te zetten naar het standaardgedrag:

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Zoek naar de voorkeursinstelling genaamd accessibility.warn_on_browsewithcaret.
  3. Dubbelklik hierop om de waarde ervan in te stellen op true.

Gebaseerd op informatie van Scrolling with arrow keys no longer works (mozillaZine KB)