Foutcode 500 bij het benaderen van beveiligde websites

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit artikel beschrijft waarom u de foutmelding “Foutcode 500. Melding: Interne serverfout” ontvangt wanneer u een beveiligde (https-)website bezoekt.

Deze fout kan optreden wanneer u webversnellingssoftware gebruikt, zoals AT&T Worldnet Accelerator. Hoewel niet-beveiligde websites met deze software werken, doen beveiligde websites dat niet. Om het probleem op te lossen, dient u Firefox zo te configureren dat het de webaccelerator niet voor https gebruikt.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het instellingenpaneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Netwerk.
  4. Klik op Instellingen….
  5. Als Handmatige proxyconfiguratie is geselecteerd, ga dan door naar de volgende stap. Zo niet, dan zullen deze instructies uw probleem niet oplossen.
  6. Deselecteer Deze proxyserver voor alle protocollen gebruiken.
    • Als dit niet is geselecteerd, laat het dan ongewijzigd.
  1. Verwijder alle tekst in het tekstveld naast SSL-proxy:.
  2. Stel rechts naast SSL-proxy: de Poort: in op 0.
  3. Klik op OK.
  4. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .