Firefox vraagt om gebruikersnaam en wachtwoord op interne sites

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit artikel beschrijft waarom Firefox mogelijk om een gebruikersnaam en wachtwoord vraagt op interne of intranetsites (bijvoorbeeld een Sharepoint-site), terwijl Internet Explorer dat niet doet.

Veel interne sites gebruiken NTLM-authenticatie, die uw netwerkaanmelding gebruikt als aanmelding voor de site. In veel organisaties is Internet Explorer geconfigureerd voor het toestaan van NTLM op de interne sites, maar Firefox niet. U kunt Firefox in Windows configureren voor het toestaan van bepaalde sites:

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op Enter.
    • De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de about:config-pagina.
  1. Zoek in de about:config-pagina naar de voorkeur network.automatic-ntlm-auth.trusted-uris en dubbelklik hierop.
  2. Typ in de prompt die verschijnt een lijst van servers die u wilt toestaan, gescheiden door een komma en een spatie. Als u bijvoorbeeld http://myinternalserver en http://anotherinternalserver wilt toestaan, typt u myinternalserver, anotherinternalserver in.
  3. Klik op OK.

Nu Firefox is geconfigureerd om NTLM op deze sites te gebruiken, zal u niet langer naar uw gebruikersnaam en wachtwoord worden gevraagd.