Firefox exe blijft altijd actief

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

firefox.exe is de naam van het proces dat Firefox uitvoert. Het is normaal dat dit proces aanwezig is als Firefox in gebruik is. Als Firefox niet in gebruik is, betekent de aanwezigheid van dit proces dat er een probleem is.

Als u bij het starten van Firefox de melding Firefox is al actief, maar reageert niet ontvangt, lees dan dit artikel.

Een firefox.exe-proces zonder dat Firefox actief is kan worden veroorzaakt door een crash van Firefox. In dat geval zou u het proces moeten kunnen beëindigen en mag het pas weer verschijnen als u Firefox weer start. Zie Problemen met Firefox-crashes (onverwacht afsluiten) oplossen voor tips over het voorkomen van crashes.

Een firefox.exe-proces kan ook betekenen dat u een virus hebt, genaamd “Poison Ivy”. Enkele verschijnselen van dit virus zijn:

• Als u het proces beëindigt, komt het meteen weer terug.
  • Het proces is actief zodra u Windows start.
  • Uw beveiligingsprogramma meldt activiteit op poort 3460.

Zorg ervoor dat uw antivirussoftware up-to-date is en voer een volledige systeemscan uit.

Gebaseerd op informatie van Firefox.exe always open (mozillaZine KB)