De OCSP-server heeft geen status voor het certificaat

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

OCSP (Online Certificate Status Protocol) is een internetprotocol dat wordt gebruikt om de status van het certificaat van een website dat wordt gebruikt voor beveiligde communicatie vast te stellen. Dit artikel beschrijft hoe u de foutmelding De OCSP-server heeft geen status voor het certificaat kunt verhelpen of omzeilen.

Voor overige beveiligingsgerelateerde foutmeldingen, zie De foutmelding “Deze verbinding is niet beveiligd” verschijnt - Wat te doen.

Voor overige beveiligingsgerelateerde foutmeldingen, zie De foutmelding “Beveiligde verbinding mislukt” onderzoeken en oplossen.

Instellingen controleren

Verzeker u ervan dat Firefox de standaardinstellingen voor OCSP-verbindingsfouten gebruikt:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Klik op het pictogram Geavanceerd om het paneel Geavanceerd te openen.
  3. Klik op het tabblad Encryptie.
  4. Klik op Validatie. Het venster Certificaatvalidatie zal verschijnen.
  5. Zorg ervoor dat Wanneer een OCSP-serververbinding mislukt, het certificaat als ongeldig behandelen niet is geselecteerd.
  6. Sluit het venster Certificaatvalidatie.
  7. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Workaround

Om de OCSP-foutmelding te omzeilen kunt u OCSP-certificaatvalidatie tijdelijk uitschakelen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Klik op het pictogram Geavanceerd om het paneel Geavanceerd te openen.
  3. Klik op het tabblad Encryptie.
  4. Klik op Validatie. Het venster Certificaatvalidatie zal verschijnen.
  5. Haal het vinkje weg bij Het Online Certificate Status Protocol (OCSP) gebruiken om de geldigheid van certificaten te verifiëren.
  6. Sluit het venster Certificaatvalidatie.
  7. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .