Bladwijzers en andere gegevens uit Safari importeren

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 8624
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Ja
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

U kunt in Firefox instellingen en gegevens uit Safari importeren. Dit kan handig zijn wanneer u Firefox begint te gebruiken, omdat het u het configureren van veel zaken bespaart.

Wanneer u Firefox voor het eerst gaat gebruiken, zal de importeerassistent u vragen of u instellingen en gegevens uit andere geïnstalleerde browsers wilt importeren.

Als u deze stap al hebt uitgevoerd, kunt u nog steeds uw instellingen en gegevens importeren.

Importeren uit Safari op een Mac

De importeerassistent

1. Klik in de menubalk op het menu Bestand en selecteer Importeren….

2. Firefox kan instellingen en informatie uit vele andere browsers importeren. Er zal een lijst van browsers op uw systeem worden getoond waaruit importeren mogelijk is. Selecteer Safari en klik vervolgens op Verdergaan.

3. Selecteer de items die u wilt importeren en klik vervolgens op Verdergaan.

• Voorkeuren: diverse instellingen, waaronder uw startpagina. Aangezien Firefox en Safari verschillende functies bevatten, zal Firefox niet al uw instellingen kunnen importeren.
    • Cookies: kleine bestanden die door sommige websites op uw computer zijn opgeslagen en worden gebruikt om u aangemeld te houden, uw opties voor een website te bewaren, of andere dingen te doen.
    • Navigatiegeschiedenis: informatie over de websites die u hebt bezocht.
    • Opgeslagen formuliergeschiedenis: tekst die u in tekstvelden op websites hebt ingevoerd.
    • Bladwijzers: webpagina’s die u hebt opgeslagen in uw Safari-bladwijzers.
  4. Er zal een samenvatting worden getoond van items die u hebt geïmporteerd. Klik op Klaar om de importeerassistent te sluiten.

Importeren uit Safari in Windows

De Firefox-importeerassistent detecteert nog geen Safari op Windows-systemen, maar u kunt uw bladwijzers uit Safari exporteren en deze vervolgens in Firefox importeren.

Exporteren uit Safari

1. Selecteer boven in het Safari-venster het menu Bestand en klik op Bladwijzers exporteren….

2. Er zal een venster Opslaan als verschijnen. Selecteer het pictogram Mijn documenten en klik op Opslaan.

U hebt uw bladwijzers met succes uit Safari geëxporteerd. Ga verder met de volgende sectie om deze te importeren in Firefox.

Importeren in Firefox

1. Selecteer het menu Bladwijzers boven in het Firefox-venster en vervolgens Bladwijzers ordenen…. Het venster Bibliotheek zal worden geopend.

2. Klik in dit venster op Importeren en reservekopie maken en klik op HTML importeren…. De Importeerassistent voor bladwijzers zal worden geopend.

3. Selecteer Uit een HTML-bestand en klik op Volgende.

4. U kunt vervolgens het bestand dat u wilt importeren selecteren. Selecteer het pictogram Mijn documenten en vervolgens Safari-bladwijzers.
  5. Klik op Openen.

Uw bladwijzers uit Safari zijn nu in Firefox geïmporteerd.

Gebaseerd op informatie van Import bookmarks (mozillaZine KB)