Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Céges környezetben, hogyan lehet tömegesen telepíteni a Firefoxot, előre megadott konfigurációs beállításokkal?

  • 2 balasan
  • 1 ada masalah ini
  • 1 paparan
  • Balasan terakhir oleh tricsesz

more options

Céges környezetben szeretnénk több gépre egyidejűleg telepíteni a Firefoxot, de előre megadott saját konfigurációs beállításokkal. Addig sikerült eljutnunk, hogy ha már létezik a felhasználói profil (C:\Users\felhasznalo\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\********.default), akkor a prefs.js fájlt utólag egyesével be tudjuk másolni. Viszont ez a megoldás több gép telepítésénél, illetve később létrejövő felhasználók esetében nem használható.

Hogyan lehetne megoldani, hogy új felhasználók esetében is működjenek a beállításaink, illetve központilag tudjuk teríteni a telepítéssel együtt a beállításainkat is? (A távolról történő telepítés már meg van oldva, csak ugye a telepítéskor még nem létezik a felhasználói profil az első indításig, hogy bemásolhassuk a prefs.js fájlt...)

Céges környezetben szeretnénk több gépre egyidejűleg telepíteni a Firefoxot, de előre megadott saját konfigurációs beállításokkal. Addig sikerült eljutnunk, hogy ha már létezik a felhasználói profil (C:\Users\felhasznalo\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\********.default), akkor a prefs.js fájlt utólag egyesével be tudjuk másolni. Viszont ez a megoldás több gép telepítésénél, illetve később létrejövő felhasználók esetében nem használható. Hogyan lehetne megoldani, hogy új felhasználók esetében is működjenek a beállításaink, illetve központilag tudjuk teríteni a telepítéssel együtt a beállításainkat is? (A távolról történő telepítés már meg van oldva, csak ugye a telepítéskor még nem létezik a felhasználói profil az első indításig, hogy bemásolhassuk a prefs.js fájlt...)

All Replies (2)

more options

Szia!

A prefs.js módosítása nem igazán szerencsés. Itt van a leírás, hogy kell vállalati környezetben telepíteni a Firefoxot: https://developer.mozilla.org/en-US/Firefox/Enterprise_deployment_before_60

A Firefox 60-as (ESR) verzióval kezdve viszont ez meg fog változni, lásd a következő oldalt: https://developer.mozilla.org/en-US/Firefox/Enterprise_deployment

Üdv, Balázs

more options

Szia Balázs,

köszi szépen a választ.

A linkelt oldalt korábban magam is megtaláltam már, de ez sajnos nem segített eddig. Ugyanis nekünk nem a kezdőlapot meg hasonló triviális dolgokat kellene beállítani, hanem néhány rendszerparamétert, mint pl a disk cache mérete és hasonló dolgok, amit a linkelt oldalon leírt módon nem tudtuk véghez vinni,

Tehát mi alapvetően nem a prefs.js fájlt akarjuk módosítani, hanem az about:config szerkesztőben megadott értékek beállítását szeretnénk véghez vinni, majd a beállításokat is tartalmazó rendszerről készített image-t töltjük vissza sysprep után az új gépekre. Tehát felhasználói profilok még nem léteznek, de a beállításokat már szeretnénk, ha a visszatöltés során tartalmazná az új gép.

Egy szoftverfejlesztő kolléga javasolta, hogy egy már a beállításokat tartalmazó prefs.js fájlt másoljuk át az összes új gépre is, mivel ebben vannak az about:config oldalon megadott beállításaink. De ez a fenti okok miatt nem vezet célra tartósan, csak ideiglenesen volt megoldás hirtelen szükség miatt néhány gépnél.

Lehet nem sikerült korábban elég érthetően leírnom a problémánkat és az igényeinket, remélem így már érthetőbb mire is lenne szükségünk.

Vagy ha esetleg a fenti megoldással mégis megoldható lenne az igényünk, akkor annak a kivitelezésében kérnénk még némi segítséget, mert ez a terep nagyon nem ismerős számunkra.

Köszi a segítséget.

Diubah oleh tricsesz