Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Obnova hesel

  • 16 replies
  • 1 has this problem
  • 7 views
  • Last reply by poljos

more options

Dobrý den Kompletně jsem reinstaloval svůj operační systém (windows), uložil jsem si profil mozilly. Po přeinstalaci systému jsem si stáhnul mozillu, podle návodu překopíroval vnitřek složky profilu a.. nemám hesla. záložky, historie i profily (nicky při přihlašování) se zobrazí, ale hesla ne. Protože mi nevyhovovaly novější verze mozilly, tak jsem před tím používal verzi 51.

Teď jsem chtěl zkusit už novější a zvyknout si. Teď jsem zkusil smazat tu nejnovější a vrátit se k verzi 51, bohužel se stejným výsledkem. I jsem zkusil obnovu profilu z jedné ještě starší zálohy (zkouška jestli se nestala nějaká chyba) a nic - resp v té starší verzi se mi po překopírování profilu nezobrazí ani historie, záložky a profily..

Takže už nevím co vyzkoušet?

Předem děkuji za případnou radu, jen nejsem moc znalý spíš co si dokážu vyhledat a stylem crl+c - ctrl+v, tak kdyby to bylo nějaké složitější, tak prosím polopaticky :)

Dobrý den Kompletně jsem reinstaloval svůj operační systém (windows), uložil jsem si profil mozilly. Po přeinstalaci systému jsem si stáhnul mozillu, podle návodu překopíroval vnitřek složky profilu a.. nemám hesla. záložky, historie i profily (nicky při přihlašování) se zobrazí, ale hesla ne. Protože mi nevyhovovaly novější verze mozilly, tak jsem před tím používal verzi 51. Teď jsem chtěl zkusit už novější a zvyknout si. Teď jsem zkusil smazat tu nejnovější a vrátit se k verzi 51, bohužel se stejným výsledkem. I jsem zkusil obnovu profilu z jedné ještě starší zálohy (zkouška jestli se nestala nějaká chyba) a nic - resp v té starší verzi se mi po překopírování profilu nezobrazí ani historie, záložky a profily.. Takže už nevím co vyzkoušet? Předem děkuji za případnou radu, jen nejsem moc znalý spíš co si dokážu vyhledat a stylem crl+c - ctrl+v, tak kdyby to bylo nějaké složitější, tak prosím polopaticky :)

Chosen solution

To jsem dělal a chyba hesla vydržela jen do verze 56, ve verzi 72 a 100 už nebyla..

Ale konečně jsou tam :D Standa STBK - děkuji, že jsi se mi sažil pomoci i jiným způsbem, bohužel to nějak nešlo.. Ano poljos špatně jsme ukládal ten profil, ale jak jsem vyzkoušel ikdyž jsem jednotlivé soubory, nebo i celý profil uložil správně ve verzi 100, tak hesla prostě nebyla ve verzi 50.0.1 je to ale obnovilo, takže kdyby měl někdo stejný problém tak zde je můj návod který jediný fungoval:

0. zálohujte profil :) 1. stáhněte si starší verzi (hlavě ji neaktualizujte - při instalaci vypněte aktualizace, ale i tak se vás při každém zapnutí zeptá update program jestli chcete aktualizovat, takže ne! (můžete samozřejmě smazat update program, ale s tím jsme se nezdržoval)) - mě fungovala hesla ve verzi 50.0.1 a až do verze 56 se udržela, ale pak zmizela 2. zkopírujte zálohovaný profil do správné složky: C:\Users\vaše jméno\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\váš název profilu 3. použijte jiný prohlížeč a přesuňte do něj hesla (přidal jsem pro jistotu i záložky, historii atd..) - udělejte to tím jiným prohlížečem protože když jsem mozzile zadal, aby ona sama hesla přesunula tak se hodinu nic nedělo.. 4. aktualizujte (na požadovanou verzi) a z jiného prohlížeče si přesuňte hesla zase do mozzily

PS: A aplikace sync od mozzily je ve starších verzích k ničemu, protože se do ní prostě nepřihlásíte viz "vtipný" obrázek - snaha přihlásit se v mozzile k účtu mozzily nejde..

závěrem jsem se víc natrápil s přesunem hesel než s celou přeinstalací :D

Read this answer in context 👍 0

All Replies (16)

more options

miroslavburcal napsal(a)

podle návodu překopíroval vnitřek složky profilu

V tom návodu bylo, že se má překopírovat obsah složky profilu z Firefoxu 51 do Firefoxu 100? To pochybuju. Za tu dobu mezitím došlo k mnoha změnám.

Soubory k přenosu: - places.sqlite - jsou v tom Záložky a Historie - logins.json + key3.db, případně i key4.db - soubory pro hesla

Vzhledem k tomu, že mezi verzemi uplynula hodně dlouhá doba, je možné, že ty soubory jsou jiné. V žádném případě se nemůže překopírovat celý obsah složky s profilem Firefoxu!

Jak přenést důležitá data ze starého profilu do nového

more options

Jak jsem napsal zkusil jsem pak smazat aktuální verzi a nainstalovat verzi 51 - pak zkopírovat celý vnitřek složky profilu a nefungovalo nic, ani záložky, ani historie, ani ta hesla..

Pak jsem tedy postupoval dle vaší rady a v aktuální verzi zkopíroval do složky profilu jen co jste napsal a opět jsem v prohlážeči nic neměl.. takže jsem zkopíroval opět celý vnitřek a mám alespoň ty záložky, historii a profily..

Mohu se k těm heslům dstat nějak jinak? Otevřít ten .db soubor v něčem jiném a prostě si je při nejhorším opsat? Už jsem se snažil něco googlit, ale protože neumím anglicky tak je to pro mě trošku problém..

more options

Pokud ještě máš někde tu zazálohovanou složku se starými údaji, můžeš zkusit hesla exportovat utilitou FF Password Exporter. Stáhni si ji z GitHubu (https://github.com/kspearrin/ff-password-exporter/releases/download/v1.2.0/FF-Password-Exporter-Installer-1.2.0.exe). Jenom tu utilitu nasměruj do to složky se zálohovaným profilem kliknutím na choose a custom profile directory.

more options

Tan "původní profil" Firefoxu máš přece zálohovaný, takže tam hesla přece jsou. Nevím ale, v jakém formátu: signons.sqlite nebo logins.json? V přechodu z nějaké verze se to automaticky přetransformovalo - ale nevím kdy a ve které.

Podívat se na ta hesla nepůjde, protože jsou šifrovaná daty z těch souborů key3.db nebo key4.db To bys musel postupně instalovat (aktualizovat) všechny meziverze Firefoxu, 51-100, aby se to "samo" přetransformovalo.

Pokud máš soubor signons.sqlite - ten by se mohl dát prohlížet v nějakém prohlížeči databází.

PS: Ještě se přeptám: Doufám že víš, že profil Firefoxu není to, co se nachází v Program Files.

Modified by poljos

more options

mám tam logins.json

jestli ten nový je signons.sqlite, tak nejde to nějak "přetransformovat"?

Jasně že vím, že to není v program files.. kdybych ten profil kopíroval tam, tak nemám ani tu historii, záložky a profily :D

edit:// teď jsem zkusil opět odinstalovat a smazat vše + restart.. nainstalovat verzi 51, zkusil jsem jak překopírovat celý profil, tak i jen ty soubory s hesly a záložkami a v prohlížeči se neobjevuje, ani jedno.. začínám mít pocit, že tady působí nějaké "síly" :D

no přinejhorším budu hodně vzpomínat kde používám jaká hesla, ale spíš mě čeká spousta zasílání nových.. :/

ještě jsem zkusil import hesel do jiného prohlížeče, jestli si s tím náhodou neporadí a taky bez úspěchu..

Modified by miroslavburcal

more options

Nový je logins.json - takže by měl pasovat (samozřejmě společně s key3.db nebo key4.db). Odinstaluj co jsi nainstaloval (včetně smazání složky profilu) a nainstaluj nejnovější FF 100. Do nové složky profilu si nakopíruj při ukončeném/zavřeném Firefoxu ty soubory pro hesla.

Modified by poljos

more options

Stále nic.. pro jistotu přidávám obrázek.. Celá cesta kam to vkládám je C:\Users\míra\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\airfjg3f.default-release

nicméně mi přijde podivné, že když zkopíruji soubor se záložkami tak se též neobjeví, ale když nakopíruji celou složku, tak se objeví vše kromě hesel..

Teď jsem zkusil uložit heslo, aby si mozilla vytvořila vlastní soubory, ale v profilu se nezobrazily..

nicméně jsem si všiml že se zobrazují tady: C:\Users\míra\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\airfjg3f.default-release

tak jsme je tam zkusil překopírovat a taky nic, tak já už nevim..

Modified by miroslavburcal

more options

Standa STBK Promiň přehl jsem tuto radu..

A dají se ta hesla v něčem přečíst? protože mám jen stránky kde jsem měl uložená hesla, ale hesla jsou šifrovaná takže tam mám místo nich "klikyháky" tedy zkusil jsem ten uložený soubor otevřít v poznámkovém bloku.. Ale alespoň jsem si teď jist, že tam ta hesla jsou a že jsem neudělal nějakou chybu při zálohování, takže děkuji :)

more options

Měl jsi nastavené hlavní heslo? Bez něj se objeví hesla v šifrované podobě. Napiš ho v tom FF Password Exporteru do pole Firefox Master Password (if you set one) a pak klepni na Export Passwords. Pak by se hesla měla exportovat v čitelné podobě.

more options

Bohužel, žádné hlavní heslo jsem nastavené neměl :(

more options
  • Celá cesta kam to vkládám je C:\Users\míra\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\airfjg3f.default-release

Cesta k profilu je jinde! AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\pismenka.default-release

Četl jsi vůbec odkaz, který jsem ti poslal dříve? Jak přenést důležitá data ze starého profilu do nového

Modified by poljos

more options

Četl, ale asi špatně. omlouvám se.. Nicméně ve verzi 100 to opět nezabralo (vložit profil do "Roaming"), ale ve verzi 51.0.1 (kterou jsme si vzpomněl, že jsem měl) to zabralo.. takže udělám novou zálohu a i si nastavím hlavní heslo a snad se jedno z toho povede a podaří se mi update.. nebo to ta hesla přenese automaticky při update, ale raději se připravím na vše.. pak ještě napíši jak to dopadlo, ale děkuji oběma :)

more options

Takže zase nic..

Ta aplikace pro vytažení hesel mi píše, že je chybné hlavní heslo (to fakt není :D ) a ano pokusil jsem se to vytáhnout z té nové zálohy, kde by to hlavní heslo mělo být již uloženo ne?

Při přechodu na verzi 72 (asi nějak zlomová, že mi to neposlalo hned na verzi 100) se hesla ještě nacházela v prohlížeči a ve verzi 100 už nejsou :( - samozřejmě jsem zkusil i ruční vložení - teď již do správného místa

Takže opět jdu mazat a vracet se zpět.. Aktuálně mi napadají možnosti, že v té starší verzi zkusím importovat uložená hesla do jiného prohlížeče a pak je z něj na verzi 100 zase poslat do mozzily (pokud to tedy půjde) případně mi mozzila vždy při prvním zapnutí nabízí nějakou aplikaci sync, tak zkusím i to a dám opět vědět jestli něco z toho zabralo..

Modified by miroslavburcal

more options

Mohlo by pomoci postupně aktualizovat ten prastarý Firefox. Nejdřív na verzi 57, potom 68 a pak na další verze, jak je funkce aktualizace Firefoxu nabídne.

more options

Chosen Solution

To jsem dělal a chyba hesla vydržela jen do verze 56, ve verzi 72 a 100 už nebyla..

Ale konečně jsou tam :D Standa STBK - děkuji, že jsi se mi sažil pomoci i jiným způsbem, bohužel to nějak nešlo.. Ano poljos špatně jsme ukládal ten profil, ale jak jsem vyzkoušel ikdyž jsem jednotlivé soubory, nebo i celý profil uložil správně ve verzi 100, tak hesla prostě nebyla ve verzi 50.0.1 je to ale obnovilo, takže kdyby měl někdo stejný problém tak zde je můj návod který jediný fungoval:

0. zálohujte profil :) 1. stáhněte si starší verzi (hlavě ji neaktualizujte - při instalaci vypněte aktualizace, ale i tak se vás při každém zapnutí zeptá update program jestli chcete aktualizovat, takže ne! (můžete samozřejmě smazat update program, ale s tím jsme se nezdržoval)) - mě fungovala hesla ve verzi 50.0.1 a až do verze 56 se udržela, ale pak zmizela 2. zkopírujte zálohovaný profil do správné složky: C:\Users\vaše jméno\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\váš název profilu 3. použijte jiný prohlížeč a přesuňte do něj hesla (přidal jsem pro jistotu i záložky, historii atd..) - udělejte to tím jiným prohlížečem protože když jsem mozzile zadal, aby ona sama hesla přesunula tak se hodinu nic nedělo.. 4. aktualizujte (na požadovanou verzi) a z jiného prohlížeče si přesuňte hesla zase do mozzily

PS: A aplikace sync od mozzily je ve starších verzích k ničemu, protože se do ní prostě nepřihlásíte viz "vtipný" obrázek - snaha přihlásit se v mozzile k účtu mozzily nejde..

závěrem jsem se víc natrápil s přesunem hesel než s celou přeinstalací :D

more options

Doplnil bych před tu nulu ještě -1: Nevynechávejte bezdůvodně 50 verzí aktualizací prohlížeče, když nejste sami schopni pak dosáhnout úspěšného přenosu hesel. Tohle téma je dost odstrašujícím příkladem.